Karilaid pälvib Euroopast tunnustust hea suhtluse eest kodanikega

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Karilaid, Sukles, AigroJaanus Karilaid (vasakult) ja Urmas Sukles muuseumis Hans Alveri kabinetis. Tagaplaanil Kaljo Aigro. Foto: Arvo Tramula

Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid valiti kodanike ja erakonna vahelise hea suhtluse edendajana Euroopa Regioonide Komitee ALDE fraktsiooni poolt vastava auhinna viie finaalkandidaadi sekka, teatas Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

Eesti poolt esitas Karilaidi kandidatuuri Brüsseli Regioonide komiteele üles Haapsalu linnapea Urmas Sukles.

“Karilaid on aktiivne poliitik nii kohalikul kui riiklikul tasandil,“ märkis Sukles oma kirjas ALDE fraktsioonile. „Tänu tema lükkas Haapsalus käima „Demokraatia kooli“, kus rahvas saab näost näkku kuulata ja vahetada mõtteid erinevate teadlaste ja ka poliitiliste jõudude esindajatega. Samuti avati Haapsalus Eesti vabadussõjalastele pühendatud näitus ja Karilaidi algatusel hoiatakse Haapsalus kõrgel ka tuntud kunstniku Ants Laikmaa ja helilooja Cyrillus Kreegi mälestust, Kreegi muusika päevad lükkas käima just Karilaid.“

Lisaks on Suklese sõnul tähelepanuväärne see, et kui Keskerakond on Eestis Riigikogus opositsioonis ja Reformierakond on valitsuses, siis Haapsalus moodustavad mõlemad erakonnad linnavalitsuse juba 5 aastat. „See näitab Karilaidi poliitilist tolerantsust,“ lausus Sukles.

Jaanus Karilaidi sõnul on tegu pretsedendiga, et ühe erakonna ehk antud juhul Reformierakonna liige esitab auhinna kandidaadina üles inimese hoopis konkureerivast erakonnast. „See näitab, et Eesti poliitiline kultuur pole ainult kaevikusõjas,“ lausus Karilaid. „Urmas on poliitikuna kindlalt Reformierakonna parim pool. Tänan teda südamest ja proovin vääriliselt vastata.“

Regioonide Komitee ALDE fraktsiooni LeaDeR auhindade üleandmine toimub Brüsselis 10. detsembril.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodanik
9 aastat tagasi

No Jaanus Karilaid on küll seda tunnustust igati väärt! Väärib ka kohta Riigikogus.Samas kahju oleks kui ta Haapsalust läinud on. Suklesega on teine asi,tema saab hääli selle eest,et siit Haapsalust kadunud oleks.

edu ja valitsemine
9 aastat tagasi

tuult tiibadesse

Kohalik
9 aastat tagasi

Tublid mehed, vähemalt teevad midagi kasulikku Haapsalus, samas kui oponendid kaagutavad aga muna ei tule.

Karilaid presidendiks!
9 aastat tagasi

Kultuurirevolutsiooni alguseni on jäänud 12 päeva.

Mart
9 aastat tagasi

volikogu esimees ei tegele Haapsalus millegi muu kui enda Riigikokku upitamisega. Tänu sellele naudib Sukles magusat elu ega väsi Karialiu ees pugemast…

Rein Vatku
9 aastat tagasi

kodanik 6. nov 2014 – 11:32 Või et poliitiline tolerantsus… Karialid ja Sukles on kokku leppinud, et üks juhib linna kuni sealt jalad ees lahkub, teine üritab pääseda Haapsalust riigikokku… Siin on asja olemus tõesti hästi välja toodud. Kuid nüüd on olukord muutunud, kuna Urmas on oma partei poolt saanud võimaluse Riigikokku kandideerida. Ta võib ka Laanetist enam hääli saada, usun, et ta saab Riigikokku. Samas Jaanusel oleks parim tegus trump, kui ta enne valimisi Urmase kukutaks ja looks liidu IRL-ga (+ sotsid), sellega saaks ta enim keski fännide tähelepanu ja mine sa tea, äkki saabki ka ise Riigikokku. Olen… Loe rohkem »

Hiir
9 aastat tagasi
Reply to  Rein Vatku

Reinul on mõte õige. Haapsalu vajaks mitmekülgsemat lähenemist juhtimisel. Haapsalu on liialt kinnistumas reformi ja muda külge.

see on
9 aastat tagasi

küll positiivne uudis,sest Karilaid on tõesti Läänemaal väga teovõimeline poliitik,kes seisab Haapsalu ja Läänemaa eest.Sukles on kogemustega poliitik,kes aksepteerib tugevat ja edukat partnerit,sest üksi valiseda pole võimalik.Igatahes usun,et eelseisvatel parlamendivalimistel on Karilaiul head šansid esindada Läänemaad parlamendis.

Kodanik
9 aastat tagasi

kellele ema, kellele tütar. mõnele meeldib vihm, mõnele palavus. erisus rikastab:)

Kodanik
9 aastat tagasi

negatiivne uudis. Selleks, et värsket õhku saada, tuleb läppund õhk välja lasta.

kodanik
9 aastat tagasi

positiivne uudis. värsket õhku ongi vaja!