Väinamere Liinid teenindas oktoobris üle 69 200 sõiduki

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Parvlaev Regula (2)Parvlaev Regula Rohuküla-Heltermaa liinil. Foto: Urmas Lauri

Mandri ja suursaarte vahelist parvlaevateenust osutava Väinamere Liinid OÜ teatel sündis oktoobris sõidukite üleveo rekord – Rohuküla-Heltermaa liinil teenindati eelmise aastaga võrreldes oktoobris 15 protsenti rohkem sõidukeid, Kuivastu-Virtsu liinil suurenes sõidukite üleveo arv 4,8 protsenti ja Triigi-Sõru liinil 4,5 protsenti.

Kokku teenindati oktoobris üle 69 200 sõiduki, teatas ettevõte.

"Suve tippajal moodustavad kohalikud veosed parvlaevade lastist ligikaudu ühe kolmandiku, talvel vastupidi – kaks kolmandikku, seega on kasv suurem just kohaliku eluga seotud teenuse tarbijate hulgas," rääkis OÜ Väinamere Liinid juhataja Urmas Treiel.

"Parvlaevade operaatorina tegime laevaliikluse kvaliteedi hoidmiseks mõned vajalikud lisareisid kommertsalustel. Ühtlasi kinnitas see, et enne tuleb luua võimalus ja siis tuleb ka täiendav ülevedude kasv," hindas Treiel, lisades, et teenuse kvaliteet on otseselt sõltuv reisigraafiku sagedusest.

"Peame vajalikuks rakendada ka sügisestel tööpäevadel tihedamat ehk 35-minutilist sõiduplaani kogu päeva aktiivse liikumise ajal ajavahemikus kell 6.00–21.00. Kompromissgraafik, mis sel aastal kokku lepiti, tihendas väljumisi vaid päeval alates kella 10.50 Kuivastust kuni 16.25 Virtsust," selgitas Treiel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments