Tantsutuuriga tuuakse Haapsallu kaasaegset tantsu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eesti Tantsuagentuuri poolt korraldatav kaasaegse tantsu etenduste sari Tantsutuur toob oktoobri lõpus ja novembri alguses Eesti erinevatele lavalaudadele kaks põnevat tantsulavastust: „post kaart“ ja „KAMA“.

Käesoleval hooajal on Tantsutuuri raames mööda Eestit ringi tuuritamas kaks lavastust: Eesti teatripubliku seas armastatud Renate Keerdi “KAMA” ning noorte, andekate ning humoorikate koreograafide Siim Tõniste/Jaak Sapase, Eike Ülevainu, Olga Privise, Jarõna Ilo “post kaart”. Mõlemad lavastused ootavad end vaatama nii koolinoori kui ka täiskasvanuid.

Tantsutuur on Läänemaa Ühisgümnaasiumis 5. novembril kell 19.

Tantsutuur viib alates sellest hooajast tuurile nii Eesti Tantsuagentuuri kui ka teiste Eesti tantsuteatrite lavastusi. „Tantsutuuri oluliseks rolliks on kaasaegse tantsu lavastuste viimine maakondadesse ning ka lavadele, mis ei ole traditsiooniliselt tantsu või teatri jaoks loodud,“ selgitab Eesti Tantsuagentuuri juhataja Raido Bergstein. „Meie jaoks ongi oluline dialoogi tekitamine kohaliku kogukonna ja esitatavate lavastuste vahel."

Tantsutuur on 2010. aastal alguse saanud kaasaaegse tantsu etenduste sari, mille eesmärk on viia tantsukunst suurtest teatrikeskustest väljapoole.

Lisainfo Tantsutuuri ja etenduste kohta leiab veebist.

Fotod: Rünno Lahesoo

Tantsutuur Tantsutuur

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kaasaegse tantsu etenduste sari Tantsutuur jõuab pühapäeval Haapsallu | Lääne Elu
9 aastat tagasi

[…] Tantsutuur on Läänemaa ühisgümnaasiumis 05. novembril kell 19:00. […]