Koolilõpureis võib osutuda liiga kalliks

Andra Kirna

andra@le.ee

Oru kooli õpetaja Heili Lukas käib õpilastega hea meelega ekskursioonidel. Foto: Andra Kirna

Oru kooli õpetaja Heili Lukas käib õpilastega hea meelega ekskursioonidel. Foto: Andra Kirna

Abiturientide ja põhikoolilõpetajate koolilõpureisid on juba viinud või alles viivad soojale maale või naaberriikidesse – nii, nagu õpilased ja nende vanemad otsustasid.

Üle jõu käiva hinnaga reisist tuli aga mõnel lõpetajal loobuda. Läänemaa ühisgümnaasiumi lõpetaja ema ütles, et tema lapse klassikaaslased läksid koolivaheajal lõpureisile Türki. „Minu laps ei läinud, sest reis oli liiga kallis. Õnneks sai ta ka ise sellest aru,“ ütles ema. Kõnealuse reisi eest tulnuks perel ema sõnul välja käia 720 eurot. „Kahju on muidugi, aga niisugune oli kord juba laste enda otsus ja valik,“ tähendas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
25 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Türgi reisi korraldaja
1 kuu tagasi

Türgi reis läks maksma 619 eurot, mis sisaldab kõiki sööke ja jooke terve reisi vältel, seega Poola ja Türgi reis kokku tuleks üpriski sama hinnaga. Samuti oli valida õpilastel kumba eelistavad. Korraldajana oli soov organiseerida lennureis, et need, kes pole veel perega lennukiga reisinud, saaksid ka seda teha. Lisaks oli väga suur osa inimesi tahtnud reisi Bulgaariasse, kuid kuna Türgi ositus odavamaks, siis valisime selle kasuks. Info tuli juba eelmise aasta novembris ja sellest ajast sai hakata koguma kuni mai alguseni. Infona saatsin laiali, et saab hakata varakult koguma raha selle jaoks, mida ka osa õpilasi tegi k.a. mina ise… Loe rohkem »

Maakas
1 kuu tagasi

Kui koolilõpureis välismaale on väga oluline, siis tuleks koht juba sügisel kokku leppida, et vanemad saaksid igakuiselt raha selleks kõrvale panna. Aega koguda on üheksa kuud, mis teeks koos taskurahaga umbes 100€ kuus. Kahjuks on kindlasti ka neid, kellele on seegi liiga palju, aga vähemalt on pikalt ette teada ja mingigi võimalus. 700€ korraga võtta on pigem vähestel, eriti siis, kui peres on rohkem kui üks laps.

Küsija
1 kuu tagasi
Reply to  Maakas

Siinkohal tahaks küsida, et kellele üldse on kooliekskursioon oluline?
Õpilastele?
Õpetajatele?
Vanematele?

Sirje
1 kuu tagasi

Kas kõik Haapsalu lapsed on käinud Lõuna Eestis või Ida Virumaal. Pigem läheks lastega sinna. Välisriikides jõuavad käia nad küll ja veel. Ei peaks üle pingutama, sest kõigile lapsevanematele ei ole jõukohane last välisriikidesse reisile saata

Sirje
1 kuu tagasi

Meie klass käis veel heal vene ajal Leningradis ja Moskvas. Need olid ilusad ajad ja meeldejäävad reisid, saime uusi sõpru suurelt kodumaalt.

Gunn
1 kuu tagasi

7 sotti pole kohalikel võtta? Nii vaesed on linnaelanikud?

Napak
1 kuu tagasi
Reply to  Gunn

Kindlasti on ka rohkem võtta kuid alati on oluline prioriteetsus.

???
1 kuu tagasi

Mida? Lyg’is sai sel aastal valida, kas minna Türki või Poola. Türgi reis kallim kui Poola.

Me kunagi
1 kuu tagasi

Käisime Osmussaarel

ehk
1 kuu tagasi

Aga laste kindlat soovi, et sõit oleks välismaale ja mitte Lätti või Soome, saime arvestada,” rääkis Lippur.

Eks ametnk
1 kuu tagasi

Eks siin saab õpetaja ju kaasa rääkida. Teab ju täpselt kelle pere saab omale seda lubada ja kes mitte! Kurb!

Vastus pildile
1 kuu tagasi

Loomulikult jookseb igaüks ju ekskursioonile kui tasuta saab