Tagasivaade: Alveri maja sai Alveri auhinna

Lääne Elu

info@le.ee

Lääne Elu 35. sünnipäeva-aasta puhul vaatame tagasi, mis teemad on päevakorral olnud 5, 10, 15, 20, 25 ja 30 aastat tagasi.

„Rööviti inkassaatorit”, 12. aprill 1994

Eile hommikupoolikul rööviti „Haapsalu Kauba” inkassaatorilt mitme poe nädalavahetuse kassa. „Ilmselt alla 200 000, aga täpsustame,” sõnas „Haapsalu Kauba” direktor Väino Valts.

Esmaspäeval kl 9.30 väljus inkassaator Raivo Malm (26) Ehte tänaval asuvast „Tarvati” poest, kaasas mitme poe nädalavahetuse kassa. Inkassaatori punane „Volvo” oli pargitud Mängu tänava alguses. Inkassaator sunniti autosse ja sõitma Valgeväljale. Seal lasi röövel talle gaasi näkku ja kadus koos rahaga.

„Statoili vastastel on lootust!”, 13. aprill 1999

Haapsalu linnavalitsus ei saa Statoili teenindusjaama detailplaneeringut volikogule kehtestamiseks esitada, sest sellel pole kooskõlastusi. „Patiseis,” ütles Haapsalu linnapea Urmas Sukles. „Kuni Statoil pole kooskõlastusi saanud, pole meil võimalustki planeeringut volikogule saata.”

Statoili tellimusel valminud planeeringu võtmeisik on Lihula maantee 2 (Ringi pood) üks omanik, kel on majas eluruum ja kes vaidlustas planeeringu. Seaduse järgi peab bensiinijaama ja elamu vahele jääma 50 m. Linnas võib seda distantsi vähendada 30 m peale. „Kuid ka siis jääb maja ohutsooni,” ütles linnaarhitekt Anu Joost.

„Maavalitsus loobub ametiautodest”, 13. aprill 2004

Lääne maavalitsus müüb enamiku ametiautosid, et kulusid kokku hoida. „Tegime korra, et loobume ametisõidukitest. Töötajad kasutavad isiklikku autot ja ametisõidud kompenseeritakse neile,” selgitas Lääne maavalitsuse maasekretär Epp Mitt. „Leidsime, et nii on mõttekam, sest eelarve on meil nii, nagu on. Sellega hoiame umbes kolmandiku kokku.” Ta lisas, et sõidukompensatsioon on minimaalne ja ametiautode vähendamine võimaldas maavalitsusel natuke palku tõsta. „Mõte pole ju uus. Seda praktiseeritakse mujalgi,” lisas Mitt.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments