Galerii: Haapsalu tänas tublisid linlasi

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto Kaire Reiljan
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 35

 

Haapsalu linnavalitsus andis laupäeval Haapsalu toomkirikus üle linna vapimärgid,  preemiad ja tänukirjad neile, kes linna arengule kaasa aidanud.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles ütles, et on Haapsalus ringi sõites märganud, et majad linnas lähevad ilusamaks. „Aga neis majades elavad inimesed ja meie linnas elavad inimesed ja meie linna ja vabariigi alus ongi inimesed,” ütles Sukles. Ta lisas, et osad inimesed kerkivad oma saavutuste, hea töö ja pühendusmisega esile. „Ja täna olemegi siia kogunenud, et neid erakordseid inimesi tänada,” ütles linnapea.

Esmalt anti üle vapimärk heliloojale ja koorijuhile Sirje Kaasikule, vehklemistreenerile Peeter Nelisele ja Haapsalu vanamuusikafestivali korraldajale Toomas Siitanile.

Nelis tänas vapimärki vastu võttes esmalt oma abikaasat, aga ka kõiki, kellega ta koostööd on teinud alates kollegidest kuni lapsevanemateni. „Ajad ei ole lihtsad, on ärevad. Jätkugu meil tarkust, häid otsuseid ja meelekindlust, mida jälgida,” ütles Nelis.

Linna 250euro suuruse tänupreemia koos Haapsalu kunstniku Liisa Äkke kunstiteosega, said tublimad noorsoo-, hariduse- ja spordi- ja kultuurivaldkonna inimesed. Lisaks anti üle Haapsalu linnavalitsuse tänukirjad koos Epp Maria Kokamäe valmistatud prossi või mansetinööpidega.

Tänuüritusel pakkus muusikalisi vahepalasid Haapsalust pärit akordionist Henri Zibo, kes oma esinemise lõpetas kõigi eestlaste seas armastatud paladega Gustav Ernesaksa „Mu isamaa on minu arm” ja Arvo Pärdi „Ukuaru valss”.

Kella 18 algas väikeses linnuses rahvapidu, kus vaatamata vihmasajule pakkusid naiskodukaitsjad suppi ja soovijad said jalga keerutada videodisko saatel.

Haapsalu tänupreemiad

Spordipreemia – Haapsalu linna spordibaaside haldusjuht Alar Källe.

Noortevaldkonna preemia – Läänemaa jalgpalliklubi juht Triin Vellemäe.

Haridusvaldkonna preemia – Haapsalu lasteaed Vikerkaar õpetaja Eve Metsalu ja Haapsalu linna algkooli liikumisõpetaja Kadri Kaljuvere.

Hoolekandepreemia – Haapsalu sotsiaalmaja sotsiaalhooldaja Kai Vare ja Haapsalu sotsiaalmaja sotsiaalhooldaja Reet Michels.

Kultuuripreemia – rannarootslaste kultuuripärandi edasikandja Lydia Kalda ja liikumisharrastaja Anželika Murik.

Aasta Tegu – Haapsalu Vanalinna lasteaedade ja Haapsalu linna algkooli korraldatud kogukonnasündmus Mihklilaat.

Haapsalu linna tänukiri

  • Nelli Differt ja Helen Nelis-Naukas (vehklemisklubi En Garde)silmapaistvate sportlike tulemuste eest 2023. aastal.
  • Janar Kuld (võrkpalliklubi Haapsalu) – tegutsemise ja panuse eest Haapsalu linna kogukonna-ja sporditöö edendamisel.
  • Kätlin Kalling (Haapsalu vanalinna lasteaiad) – hoole, pühendumise ja suurepärase töö eest lasteaiaõpetaja.
  • Tiit Salumäe (EELK Haapsalu Püha Johannese kogudus) – aastatepikkuse pühenudnud tegevuse ja koostöö eest Haapsalu linnaga.
  • Marju Viitmaa (Eesti Rahvakultuuri Keskus, SA Läänemaa) – XIII noorte laulu- ja tantsupeo „Püha on maa“ korraldamise eest.
  • Kaie Ilves (Lääne Elu) – kultuurielu arvustamise ja kajastamise eest.
  • Haapsalu Linnahooldus – linna heakorra eest hoolitsemisel ja suurepärase koostöö eest.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kai
2 kuud tagasi

vormsil tühine üritus, omad kiidavad omasi.

Just nii
2 kuud tagasi

Võimas üritus!

Tubli!
2 kuud tagasi

Ilusad pildid Kaire Reiljan!

Albert.
2 kuud tagasi

Haapsalu Vanalinna Lasteaiad on lihtsalt võrratud!
Palju, palju õnne ja vahvaid ideid ja mõtteid edaspidisteks.

linlane
2 kuud tagasi

No Haapsalu Linnahoolduse puhul võiksid kiidusõnad küll olematud olla. Samuti, kui linna firma ei teeks linnaga head koostööd, siis nõukogu kohus olnuks juhatus koheselt välja vahetada. Olid siis meie linna haljasalad ja teed-tänavad sedavõrd korras, et silm võis puhata? Pigem tegi see firma oma igapäevast tööd, mida linnavalitsus tellis ja mille eest siis ka maksis.

kesse
2 kuud tagasi
Reply to  linlane

koera saba ikka liputab, kui koer ise

Huvitav teada
2 kuud tagasi
Reply to  linlane

Noo aga kas oli teisi valikuid siis, kes tegid koostööd ja kõik mis telliti ära tehti? Siinkohal ma ei saa aru, kas keegi jäi ilma millestki?

Kohalik
2 kuud tagasi

Rõõm, palju õnne kõigile