Juhtkiri: lapsedki saavad aru

Lääne Elu

info@le.ee

Mootorsõidukimaksu eelnõu pentsikuks kujunenud arutelu riigikogus ajas kopsu üle maksa ka idee poolest eelnõu vastu olnud koolilastel, kes istungi ajal riigikogu külastama sattusid.

Viigi kooli lapsed olid tunnistajaks, kui opositsioon aeglustas eelnõu arutamist protseduuriliste küsimuste ja automaksuvastaste vaikuseminutitega. Nad nägid, kuidas rahandusminister Mart Võrklaeva ettekande ajal blokeeris Kalle Grünthal riigikogu kõnetooli ning saalis hakkas kostma undav heli, mida EKRE fraktsioon tekitas saali kaasa toodud kõlariga. Tekkinud olukorra pidi istungi juhataja lahendama vaheaja võtmisega.

„Ebaviisakas, piinlik, nii ei kõlba,“ oli laste lühikokkuvõte nähtust. Nad tõdesid, et toimuv oli küll naljakas, aga nende naerus oli ka kibedusenoot.

Põhikoolilapsed riigikogu istungeid ei jälgi ja paljudel neist ei ole veel ka oma kindlaid eelistusi erakondade hulgas, nad on eelarvamusvabad. Aga mis kõige olulisem – veel ei ole kuhugi kadunud vahetu siirus. Kui nii noor inimene ütleb, et käitumine on ebaviisakas, siis nii on.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
penskar
5 kuud tagasi

minu elu on prillikivi, söön iga päev lõhe kala, kalamarja, sõidan porschega, kogu pensi investeerin somaalia võlakirjadesse, kord kvartalin puhkan soojal maal, olen väga rahul reformierakonna valitsuse ja poliitikaga.

Vot siis
5 kuud tagasi

Tundub, et inglismannid oma parlamendis on siis tõelised mölakad ja täiesti kasvatamatud:) Rumal ajakirjandus on nuhtluseks ühiskonnale! Eks see demokraatia kultuurikiht meil siin on lihtsalt ahtake ja sisulisrlt puudub pädev põhiseaduskohus, muud ei midagi.

piinlik
5 kuud tagasi

käib koalisatsiooni propaganda üritus automaksu toetuseks, kus ei räägita maksu negatiivsest mõjust ühiskonna toimimisele, vaid pekstakse ühte erakonda ja le on selle nõukaaegse propaganda võtte, nn. töökollektiivid on nördinud, agar levitaja, tuues siia veel lapsed mängu. ( võtke lahti vanad töörahva lipu artiklid EKP haapsalu rajoonikomitee propaganda osakonna samasisuliste üllitistega).

aga
5 kuud tagasi
Reply to  piinlik

nokulaulu võib laulda