Ilves murrab Kiidevas kasse ja koeri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilves Kiidevas maja terrassil. Foto: erakogu

Pooleteise kuu jooksul on ilves Kiideva külas maha murdnud üheksa kassi ja tõsist viga on metsakiisu teinud kahele koerale.

„Mõni päev tagasi ründas ilves põhimõtteliselt perenaise silme all tema koera ja mõni tund hiljem juba teise pere koera. On märgatud, et ta ei karda väga inimesi, istub koduhoovides ja hirmutamisele ka ei reageeri,” kirjutas külaelanike muret keskkonnaametile vahendanud Kiideva külaseltsi juhatuse liige Sirli Olgo pühapäeval.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Metsamees
5 kuud tagasi

Nu aga hundid, karud ja ilvesed tahavad ju lapsi süüa. Irvv. Krt, enamik jahimehi pole oma ihusilmaga neid loomi näinudki, v. a kaamerast, aga suured spetsialistid valmis.
Paras neile loomaomanikele, kes oma loomade heaolulule sülitavad. Ja sellised nuhtlused tekivad inimese enda süül, vaadake ringi, mida metsa veetakse ja kust metsloom maitse suhu saab.

Seda et
5 kuud tagasi

need agressiivsete metsloomade jutud siin hakkavad juba ikka väga imelikud tunduma. Päriselt ikka ka või? Teadupärast on ilves nii varju hoidev loom et teda kohata on suur haruldus. Ehk on Kiideva kandi jahimehed hoopis ilvese peale kurjad et ta metsas nende lihalooomi murrab? Jahimehed, minge poodi ostke endale seapraadi ja laske loodusel oma loomulikkuses toimida!

piima tuleb poest
5 kuud tagasi
Reply to  Seda et

Seapraadi soovitad? Hirvevorsti ei paku? Poest saab liha ilma loodusesse sekkumata? Naljatilk.

Teagi
5 kuud tagasi

Te pole vist ka väga terav pliiats? Ei ole või?

piim ei tule poest
5 kuud tagasi

aga nii piima kui liha tootmiseks peetakse koduloomi, keda kutsutakse lehmadeks, kui sa seda veel ei tea. Need loomad ongi selleks kasvatatud. Mina kirjutasin METSLOOMADE TAPMISEST LIHA SAAMISE EESMÄRGIL.

Imelik
5 kuud tagasi
Reply to  Seda et

Naljakas on selle kõige juures, et kui rääkida tapmisest, siis kisendatakse -“inimene mängib oma pahedes jumalat”(ehk sarkastiline viide, et inimene ei asetse väljaspool loodust), nüüd siis on jälle “loomulik loodus” ilma inimeseta ( et nagu jumalast?). )))

Vot...
5 kuud tagasi
Reply to  Imelik

…õige. Lemmikloomad tuleks ära keelata, mitte metsloomi tappa.

Nimi kohustuslik
5 kuud tagasi
Reply to  Imelik

Kuule kui sa oma armsat kiisut armastad, siis hoia teda nii et ta ei kolaks vabalt metsas ringi ja ei juhtugi temaga mitte midagi hullu!

Kuule kuule
5 kuud tagasi

Kas teie olete loll või? Lugeda ei mõista? Ilves istub koduhoovis terassil. Krdi kaasaja tited, kõik loe ette, ise tekstist aru ei saa.

jajah...
5 kuud tagasi

kas nüüd just ajujahti on vaja korraldada, aga tõepoolest- mõistlik ongi probleemne metsloom maha lasta. Järelikult on neid metsas juba piisavalt js kui ta on õppinud inimese juures ja arvelt elama, no siis ei ole ta enam õige metsloom ka. Aga probleemide vältimiseks on mõistlik sellistest asjadest lehes mitte kirjutada vaid töö vaikselt ära teha.
Mis naabrimutti puutub, siis esmalt soovitaks igaks juhuks psühhiaatri poole pöörduda, äkki on probleem siiski endas. See on tihtipeale sedasi, kui naabrid omavahel läbi ei saa.

Ma...
5 kuud tagasi
Reply to  jajah...

…enda poolt soovitaks fiktiivsel ja päriselulisel vahet teha ja mitte uskuda kõike, mida veebi kommentaariumites kokku kirjutatakse.
Mul oli lihtsalt paus ja mõtlesin et viskan väikese musta huumori. Ilmselgelt on probleem kas nalja kehvas kvaliteedis või lugejas.
Igal juhul, psühhiaatri pole ma pöördun, sest ei saa olla et Lääne Elu kommentaariumis antud nõuanne ei oleks juriidiliselt siduv.

Oraa Kel
5 kuud tagasi

Proovida tasuks uusaasta paugutajatega -mõjub kindlasti…

Imelik
5 kuud tagasi
Reply to  Oraa Kel

Ei see ei käi sedamoodi. Isegi linnud õpivad ära, et kui paugule verd ei järgne, ei tasu asukohta muuta. Ammugi siis tippkiskjad.

Pss pask
5 kuud tagasi
Reply to  Imelik

Linnuvaatleja?