Jääkaru on tagasi Tagalahel

Jääkaru. Foto: Arvo Tarmula
Jääkaru. Foto: Arvo Tarmula

Teisipäeva ennelõunal tõstsid Haapsalu Linnahoolduse töömehed jääkaru taas Tagalahte. „Läks ujuma,” ütles Linnahoolduse juht Krista Vilta.

Sügisel võttis Linnahooldus jääkaru veest välja pärast oktoobri alguses olnud tormi, mis kuju paigast viis. Kui esialgu tundus, et jääkaru sai tormi käes kannatada, siis tegelikult tuli talle talve jooksul vaid uus alus ehitada. Vilta kinnitusel karu viga ei saanud.

Kui palju kuju remontimine maksma läks, Vilta öelda ei osanud, sest töömehed ehitasid uue aluse ise.

Jääkaru on Haapsalu tagalahel tänavu 12. suve.

Roman Haavamäe puuskulptuuri plastist koopia ankurdati esimest korda Tagalahte 2010. aasta suvel. Koopia valmistasid Haapsalu kunstnikud May ja Ursula Aavasalu ning Indrek Jets. Punaarmee sõdurid põletasid 1939.-1940. aasta talvel jääkaru ja teised promenaadil seisnud skulptuurid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
En.
2 kuud tagasi

Jääkaru tulnuks panna mitte merre vaid Suur-Mere tänava lõppu hirmutama neid, kes ehitavad vanakooli romantilisse linnamiljöösse (kunagise Arroneti mudaravila asemele, mida peeti Haapsalu ilusaimaks majaks) kuubikujulist ultramoodsat kortermaja. Jälle üks arhitekt tahab oma nime ajalukku raiuda?

Misasja
2 kuud tagasi
Reply to  En.

Mis plära. Linnas peabki arendus olema! Ja nedd puud uuuu

En.
2 kuud tagasi
Reply to  Misasja

Mis on üldse linn? Haapsalu sadadelt ruutkilomeetritelt leiab poparhitektuurile arendusruumi küll ja küll. Milleks armast vanalinna rikkuda? Samahästi võiks mõni hambaarst nikerdada normaalsete hammaste ritta ühe eriti kandilise, mustast plekist ja led-valgustusega teknohamba. Park ja rohkem põlispuid mõjuksid tõesti parema lahendusena kuni planeerijatel/arstidel tekib harmooniatunnetus.

majad kuuluvad linnaruumi
2 kuud tagasi
Reply to  En.

Ega see kuumaastik ja rinnuni rohi ka kena vaade ei olnud. Saab korda jälle ühe nurgakese, tore!

Vist
2 kuud tagasi

Läheb külmaks, kui jääkaru kohal on. Vana tõdemus.

Troska
2 kuud tagasi

Loodame, et sel aastal linnahooldus teostab oma töid õigeaegselt ja ei teki situatsioone, kus tormist teatatakse mitu päeva ette ja hooldusfirma ei reageeri..vastutajad peaksid sellistel juhtudel kahjud ise kandma, mitte lasta maksumaksjatel seda teha.

Ei valinud kommuniste!!
2 kuud tagasi

Ootame ka korruptsioonivaba linnavalitsust!

pamp
2 kuud tagasi

Seda jäädki ootama , kogu linnaga toetame Fra Maret ……iga kuu muidugi