Juhtkiri: tehtagu ära

Lääne Elu

info@le.ee

2012. aastal streikis Eestis üle 17 000 õpetaja. Põhjused olid järgmised: madal palk, liiga suur töökoormus, mis ei ole korrelatsioonis töötasuga, ja õpetajaameti kehv maine. Peale selle kohustus olla kes iganes: sotsiaaltöötaja, kasvataja, korravalvur, klienditeenindaja. Ainuüksi see viimane suundumus jättis koolid ilma hulgast suurepärastest õpetajatest, kellele see ei olnud vastuvõetav.

Homme hommikul streigivad Eestis taas tuhanded õpetajad täpselt samadel põhjustel. Kümme aastat on läinud ja midagi pole muutunud. Olukord on täpselt sama. Lubatud kaheksa protsendi asemel pakub valitsus alla kahe protsendi palgatõusu: 30 eurot kuus miinus maksud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
IRW
8 kuud tagasi

17 000 õpetajat !!! Igaüks näeb et seda on megapalju . Võttes aluseks EU keskmise meie õpilaste arvu oleks meil vaja vaid 7300 õpetajat . Nii et hakkame tööle !

teeks
8 kuud tagasi
Reply to  IRW

siis juba nagu viru vanglas, üks ülevaataja 100 kohta