Loendatud rändlindude pingerida muutus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kormoranid. Foto: Urmas Lauri
Kormoranid. Foto: Urmas Lauri

Möödunud nädalavahetusel toimunud rahvusvahelistel linnuvaatluspäevadel EuroBirdwatch märkasid Eesti vaatlejad kokku 89 850 lindu. Linnuvaatlusel osales 63 vaatlejat. Enim märgati viuparte (10 651 isendit), sookurgi (9296) ja kormorane (5708).

Mullu oli enim vaadeldud liigiks valgepõsk-lagle (10 281 isendit), järgnesid viupart (8577) ja kuldnokk (5228). Märgatud lindude erinevus võib olla tingitud ka sellest, et kui mullu korraldas ornitoloogiaühing linnuvaatlust kümnes paigas üle Eesti, siis tänavu korraldatud vaatlusi ei olnud, vaatlejad tegutsesid omapäi, ütles Eesti ornitoloogiaühingu teavituskoordinaator Eva-Liisa Orula.

Rahvusvahelisi linnuvaatluspäevi korraldab BirdLife International 1993. aastast, Eestis koordineerib tegevust siinne ornitoloogiaühing. Tänavu toimusid vaatluspäevad 31. korda, kokku loendasid 15 155 vaatlejat 5,5 miljonit lindu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments