Ille Palusalu: lapsed vajavad paremaid tingimusi rohkem kui linnavalitsus

Lääne Elu

info@le.ee

Reedesel Haapsalu linnavolikogu istungil hääletasin ainsana Haapsalu linnavalitsusele planeeritava uue hoone omafinantseeringu garanteerimise projekti vastu, sest linnavalitsuse asemel vajavad paremaid tingimusi hoopis noored.

Haapsalu linnavalitsus soovib ehitada omale uue nn nullmaja, mis läheks maksma heal juhul üle nelja miljoni euro, millest linnal tuleks leida omafinantseeringuna umbes pool. Osa sellest rahast saaks praeguse maja krundi müügist, aga suur osa jääks ikka linna kanda. Kuigi mul pole otseselt midagi uute ja ilusate hoonete vastu, tundub mulle selline väljaminek ikkagi priiskamisena. Minu arust on praegune linnavalitsuse hoone küll normaalne ja korralik.

Või mis on üldse olulisem? Kas selle asemel ei võiks hoopis ressursse otsida lasteaedade, huvikeskuse või muusikakooli renoveerimiseks? Linnaisad istuvad mõne aasta pärast kenades ja soojades hästiventileeritud ruumides, lapsed aga virelevad nõukogudeaegsetes hoonetes? Haapsalu noorte huvikeskuse ruumidest ei hakka üldse rääkimagi – beebikool ja paljud muud huviringid toimetavad vanas vangimajas paksude müüride vahel, kus talvel on rõske ja kevadel pole üldse õhku.

Kui mõelda suuremalt, siis iga linn või muu keskus sooviks omale rohkem maksumaksjaid. Need on tihtipeale noored edukad pered, kes otsivad omale mõnusat keskkonda pesa punumiseks. Minu arust meelitaksid neid Haapsallu elama pigem nüüdisaegsed ja ilusad lasteaiad ja huvikoolid kui uus linnavalitsuse hoone. Aga see on muidugi minu arvamus.

Ille Palusalu

Haapsalu linnavolikogu liige (EKRE)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
50 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
linnaviletsus
1 kuu tagasi

on zombistunud, ennem betoon kui elu, kuhu jõudnud oleme, kes valis nad sinna, ehk# on tulnud ettepanek seltsimehed¤, linnarahval pole sellist linna vaja, mida ehitatakse turistidele ja kõrtsmikele

Nimi
6 kuud tagasi

Lapsed peavad veetma pikad päevad ühes väikses ruumis pead ja jalad koos. Söövad, mängivad, õpivad ja magavad ühes ja samas väikses ruumis. See ei ole normaalne. Selleasemel, et enda niigi mugavaid tingimusi veel mugavamaks teha tuleks esmalt tegeleda suuremate probleemidega.

Mõttekoht
6 kuud tagasi

Haapsallu on tõesti hädasti vaja uusi, kaasaegseid lasteaedu. Tõrukese lasteaed on ehitatud 1967 aastal, teised on ehitatud 70- nendatel, neist põhjalikult kaasajastatud vaid Lihula mnt lasteaed.

Haapsalu
6 kuud tagasi
Reply to  Mõttekoht

on ülepea vana linn ei mäleta täpselt aga vist juba 400 ja natuke veel aastaid tagasi tehtud.

Maakas
6 kuud tagasi
Reply to  Mõttekoht

Need siis ikka päris uued veel. Risti lasteaia hoone on 150 aastat vana ja pole üldse lasteaiaks kavandatud. Ega see vasta ka mitte ühelegi kaasaja nõudele, aga vallavanem (mitte osavallavanem) ei taha kuidagi uue ehitamiseks raha eraldada, muudkui aga lükkab seda kusagile määramatusse kaugusesse. 70 last toimetavad seal pead jalad segamini.

Nimi
6 kuud tagasi

Ja see on 100% ka minu arvamus!

Südametunnistus
6 kuud tagasi

On see mingi nali. Oma palgatõusu poolt olite küll volikogus, see sobis aga et odavat kuulsust saada, tahate siin mingi vastuhäälega uue maja ehitusele endale odavat kuulsust korjata. Ei väida mina ka, et see uue maja ehitus nii vajalik on aga sellist silmakirjalikkust nagu Teil kulla proua, kohtab ikka harva. Teate mis, minge tööle, saate oma ringide-trennide rahad!

Must nunn
6 kuud tagasi

Aga sina mine kooli, et oskaks edaspidi kirjutatust aru saada. Siis ei demonstreeri ehk edaspidi avalikult oma lollust.

Südametunnistus
6 kuud tagasi
Reply to  Must nunn

Sinu etteaste lollina õnnestus Must nunn. Aplaus!

lapsed
6 kuud tagasi

on tühiasi, 90 eestis vegeteeriva homopaari jaoks vastu võetud seadusega aeti eesti riik lõhki ja laste saamise vastane propaganda vaatab igast kollasest lehest vastu

Nimi (vabatahtlik)
6 kuud tagasi
Reply to  lapsed

Miks sa valetad?

sinu
6 kuud tagasi

komm on tõestuseks

Väga
6 kuud tagasi

öige artikkel ja seisukoht.

Väga odav
6 kuud tagasi

Väga odav enesereklaam.

Valge Daam
6 kuud tagasi

Ille Palusalu, olete ise volikogu liige. Volikogu simene ja teine otsus oli liikmete ja esimehe palgatõus! Kõik olid poolt! Mis nüüd häda, uued valimised tulekul?

Must nunn
6 kuud tagasi
Reply to  Valge Daam

Mis see siia teemasse puutub?

Südametunnistus
6 kuud tagasi
Reply to  Must nunn

Teema on otseselt seotud ju. Mõtlemisvõimet pole või?

Jenkem
6 kuud tagasi

Erimeelel vist pole lapsi 😂 sa vaata enamus vanemad käivad tööl et läbi ajada kopikatega mis Bossid annavad ja valitsus ära võtab,,ära rohkem häma töörahwa kallal kes sinu jutu järgi peale lapse nö lasteaeda viskamist kuskile lebolasse lähevad!