Jaanus Riimets: Nokia telefon ja Pullapää

Jaanus Riimets. Foto: erakogu

Jaanus Riimets. Foto: erakogu

Eesti Päevaleht avaldas 28. juulil artikli, mis taas tõi mälusoppidest välja ka minu elus väga huvitava ajajärgu – aja, mil Eesti oli olnud alles pisut aega iseseisev vabariik ja mil seda riiki ähvardas kriis, millega võrreldavad on ehk ainult hiljutine epideemia ja praegune lähialadel peetav karm sõda.

Olin tollal küll näinud mõningaid mobiiltelefone, aga ei teadnud siis nende hinda. Artiklist selgus, et jäägripealik Asso Kommeri käsutuses olnud Nokia maksis summa, mis oli samas suurusjärgus tolleaegsete pensionäride 15 aasta sissetulekuga. Tol ajal oli meie väike riik veel nii vaene, et pensioni ei makstudki, vaid kõik pensioniealised ja ka puudega inimesed said elatusraha võrdselt.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ei taha libereid
11 kuud tagasi

Järelikult – banaaniriigis täissöönud klass ei arvesta kunagi inimestega, nagu praegugi. valitsus tõstab endal palka, inimesed ei jõua elektri eest maksta!