Jaanus Riimets: kas tuleb lootuste aasta?

Jaanus Riimets. Foto: erakogu

Jaanus Riimets. Foto: erakogu

Nii kogu maailm kui ka meie väike, aga tubli rahvas pole ammu pidanud elama üle nii keerulisi ja raskeid aegu kui praegune. Esimest korda üle pikkade aastakümnete varitseb lausa meievastase sõja oht.

Jah, me oleme väiksed. See-eest on meil nüüd liitlased, milliseid varem pole olnud. Ometi peame teadma, et ainuüksi tugevatest liitlastest ei piisa. Esiteks on tõsieluline fakt, et poliitikas muretseb iga riik eelkõige oma huvide eest. Kui võitsime Vabadussõja, tegime rahu riigiga, keda siis keegi ei tunnustanud. See oli tollal ainuvõimalik samm, kuigi meie pool teadsid kõik, et tegu on röövlibande poolt juhitud riigiga. See monstrum pidaski vastu lausa 70 aastat. Teiselt poolt võib ka öelda, et ainult 70 aastat.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
5 artikkel
4 kuud tagasi

‘Lootus on lollide lohutus’….. – Nn ‘liitlaste’ tõelist olemust näeb alles sõjaseisukorras,- ja selleks on reeturlus!

5 artikkel on lollide lohutus
4 kuud tagasi
Reply to  5 artikkel

1 loll ikka loodab, palju neid veel on? D

kert
4 kuud tagasi

nüüd, kui meil on loodud uhke kliimaministeerium, saabub kindlasti igasugusele soojenemisele lõpp ja päikesepaneelid ja tuulegeneraatorid saavad rahus lume all, ilma päikese ja tuuleta igavesti oma kliimaneutraalset tööd teha.

jaanus
4 kuud tagasi

Mina seda ei looda.

K.s
4 kuud tagasi

Loodan, nagu autorgi, et eesolev aasta jääb kajakaldale ja oravaröövlibandele viimaseks…

viies
4 kuud tagasi

kolonn õõnestab riiki seestpoolt hoolega, Kaja Kallase valitsuse uusaastasõnum: jaanuarist on lasterikka pere toetused väiksemad