Galerii: Haapsallu saabus rong läbi õhu (täiendatud 15.33)

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 56

 

 

Kolmapäeval kell 11.27 kõlas Haapsalu raudteejaamas suur aplaus – täpselt sel hetkel sai paika muuseumi uusim eksponaat, diiselrongi juhtvagun DR1BJ-2717, mis on viimane säilinud seda tüüpi vagun Eestis.

„Läbi õhu saabus rong täna Haapsallu,” ütles Haapsalu raudtee- ja sidemuuseumi juht Talis Vare kui uus veerem oli just paika saanud.

Vare sõnul teeb juhtvaguni eriliseks see, et rohkem neid ei ole ega tule. „Kõik ülejäänud on vanametalli läinud,” ütles ta. Ligi kümme aastat tagasi, kui rongid reisijateveo lõpetasid, lubati kõik vanametalli saata. „Täna me lükkame selle kümne aasta taguse uudise ümber,” ütles Vare .

Küsimusele, mis siis Haapsallu jõudnud rongi päästis, vastas Vare: „Aldo,” ja viipas käega GoCrafti raudteeveeremi remondijuhi Aldo Siigi poole. „Aldo on südames hoidnud, et ta vanametalli ei läheks ja meie südames oli ta ka,” rääkis Vare.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
27 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jube
8 kuud tagasi

Varsti pole maanteelt üldse seda ilusat jaamahoonet näha, nii kahju. See risu koos nende taradega võiks ju ometi natuke eemal olla.

Luisa
8 kuud tagasi
Reply to  Jube

Mõtlesin täpselt sama, kui täna sealt möödusin: kena perrooni ja jaamahoonet pole üldse enam näha, sest see vana risu on seal ees. Kolmest rongist oleks piisanud, et näidata, millised need kunagi olid. Kes küll selliseid otsuseid teeb ja sellise koledusega nõus on?

xyz
9 kuud tagasi

Uusi töökohti oleks vaja. Haapsalu ongi nagu üks muuseum juba.

Nimi vabatahtlik
9 kuud tagasi

Ei saa mina ka aru, miks seda vanarauda sinna kokku veetakse rooseteama. Raadiouudises nimetati selle romu ja ka kohaletoomise hinda! Mul tekkis küsimus et kui selline raha oli välja käia, siis miks juba olemasolevaid eksponaate korda ei tehta – ehtne romula roostes ja kooruva värviga vanametallist! Pigem riivab silma kui Haapsalut kaunistab!

NiiOn
9 kuud tagasi

Raha küll otsitakse, aga kesse hulluke sellise asja peale raha tuulde tahab loopida. Tegilikult lahendus oleks investeerida ühte teravamasse muuseumitöötajasse natukene ja saata ameerika mandrile õppima, et kuidas üks ärike ligitõmbavamaks teha, siis saab sellest vast asja, muidu tõesti mitte.

mees metsast
9 kuud tagasi

Eile nägin ja rõõmustasin.
Mulle meeldib.

Lisaks
9 kuud tagasi

Pätid loobivad jälle kividega kahjuks

Napak
9 kuud tagasi
Reply to  Lisaks

Millal nad seda tegid? Miks politseid ei kutsunud?

Väga
9 kuud tagasi

toredad ja tabavad fotod Malle-Liisa Raigla poolt. Suur tänu!

....
9 kuud tagasi

Milleks siia veel juurde roostetama tuua sellele vastust polegi! On küsitud, aga vastust pole.

Napak
9 kuud tagasi
Reply to  ....

Lollidele küsimustele ei viitsigi keegi vastata.

....
9 kuud tagasi
Reply to  Napak

Pole ju väga loll küsimus, kui teisi eksponaate vaadata. Olete tähele pannud? Seisavad nagu romulas oleks kuskil. Roostes ja värv koorub. Üks vedur on kuidagi korda tehtud ühesuguse halliga kogu vedur üle võõbatud. Minumeelest vägagi õigustatud küsimus ju. Kus sa lolli näed siin?

Napak
9 kuud tagasi
Reply to  ....

Käi papp välja ja laseme uueks restaureerida.

....
9 kuud tagasi
Reply to  Napak

Mina? Minul ei ole sellejaoks raha. Mina pole selle teemaga üldsegi seotud, nii et natukene panite mööda vist oma kommentaariga!?

Nimi (kohustuslik)
8 kuud tagasi
Reply to  Napak

Ei ole lolle küsimusi, vaid vastused on rumalad!

NiiOn
9 kuud tagasi

Võimas tegelikult! Like! Sada laiki kui saaks anda!!!!

Juhan
9 kuud tagasi

Nüüd on õnn lõpuks rongiootajate õuel. Aastaid käiakse istumas ja rongi ootamas. Tuli! Tasus ootamist.

....
9 kuud tagasi
Reply to  Juhan

?

Napak
9 kuud tagasi
Reply to  ....

Ära pane tähele. Tavaline elus saamatu inimese kiun. Selles on alati terve maailm süüdi, et tema saamatu on.

Senjoora
9 kuud tagasi
Reply to  Juhan

Täiesti õigus, need iga-aastased ronginuuksujad on tõesti naeruväärsed, nad on kõik nii vanad ja haledad. Aga tegelikult on nad kõik selleks ajaks jessukese juures kui rong tuleb. Aga tegelikult päris rong oleks tore!

Jüri
9 kuud tagasi

Mis läbi õhu, tuli täitsa maanteel vastu!