HÕFF – huumorist õhkav fantaasiarikas festival

HÕFF algas kohale tulnud kollide pildistamisega. Foto: Malle-Liisa Raigla

Nädalavahetusel oli Haapsalu juba 18. korda õudus- ja fantaasiafilmide festivali (HÕFF) päralt – kolme päeva jooksul vaadati 30 kavas olnud filmi kokku ligi 4400 korral.

Seda, et HÕFF sai sel aastal täisealiseks kuulis nii ava- kui ka lõputseremoonial. „HÕFF saab minna valima, osta viina ja teha autojuhiload,” ütles avamisel pisaraid pühkides õhtujuht Mart Sander.

HÕFF ei ole tegelikult õudne ja kui tihti öeldakse, et milleks meile õudusfilmide festival, mindagu õudusi vaatama Ukrainasse, siis pole need ütlejad kunagi HÕFFil käinud. HÕFFil käivad need, kellele meeldib huumor, kus tõsistele või traagilistele juhtumistele on vint peale keeratud ja õudus on muutunud naljakaks. See on kostüümipidu, mille juurde kuulub muidugi filmide vaatamine ja nende ajal kõlavad kinosaalis naerupursked.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
käbi
11 kuud tagasi

Õudustele vinti juurde keerates muutub autori meelest asi naljakaks?
Eks jah, meie loomaaias leidub igusugu elukaid.
Kui naabreid parasjagu tapetakse ja piinatakse, siis minus tekitavad “kultuuri-peol”end suure rõõmuga veriseks maalijad õõvastust ja vastikust.
No ei ole naljakas. Ei kujuta ette, mis nende inimeste peas toimub.

Nimi vabatahtlik
11 kuud tagasi

Kulla sulesepad kes te siin kirjutate. Palun tehke endale selgeks, mida sõna HUUMOR tähendab! Selle nõmedusega pole huumoril küll mingit pistmist.

Nimi (vabatahtlik)
11 kuud tagasi

Wiki kirutab, et inimeste reaktsioon huumorile sõltub erinevatest asjaoludest: vanusest, kultuuritaustast, olukorrast, ajast, haridusest jpm. Enamik inimesi on võimelised huumorile reageerima: nad naeravad või muigavad, kui tajuvad midagi naljakat. Huumori tajumise võimega inimeste kohta öeldakse, et neil on huumorimeel.
Teile on ehk naljakas, kui naabrimees ennast vigaseks kukub või tordiga näkku saab, mul on jälle teine maitse!

Sama siin!
11 kuud tagasi

Ei ole naljakas verisena ringi kooberdada!

uskumatult
11 kuud tagasi

loll jutt, mille kõigega seda jama ei õigustata

Nimi (vabatahtlik)
11 kuud tagasi
Reply to  uskumatult

Inimestele, kellel puudub huumorimeel, tuleks anda puue!

milleks
11 kuud tagasi

kui puue niigi juba on