Haapsalu vehklejad tõid medaleid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuldne En Garde’i naiskond (vasakult): Kristina Kuusk, treener Helen Nelis-Naukas, Nelli Differt ja Madli Palk. Foto: erakogu
Kuldne En Garde’i naiskond (vasakult): Kristina Kuusk, treener Helen Nelis-Naukas, Nelli Differt ja Madli Palk. Foto: erakogu

Nädalavahetusel Sakus peetud Eesti meistrivõistlustelt epeevehklemises tõid Haapsalu vehklemisklubi En Garde vehklejad koju mitu medalit.

Naiste individuaalvõistlusel sai esikoha vahepeal võistluspausi pidanud Katrina Lehis (Le Glaive), alistades finaalmatšis 15:12 En Garde’i vehkleja Nelli Differti.

Poolfinaalis oli Lehis alistanud 15:13 Julia Beljajeva (Tartu Kalev). Hõbeda võitnud Differt võitis poolfinaalis Irina Embrichit (IREM) 15:12.

Esikümnesse jõudis veel kolm En Garde’i vehklejat. Kaheksa hulgas Lehisele 12:14 kaotanud Kristina Kuusk oli kokkuvõttes kuues. Kokkuvõttes seitsmes oli kaheksa hulga Beljajevale 5:15 kaotanud Julia Trynova ja temast koha võrra madalama tulemusega lõpetas kaheksa hulgas Embrichile 15:2 alla jäänud Madli Palk.

Kuldmedali tõi meistrivõistlustelt aga koju En Garde’i naiskond, kes võistles koosseisus Kuusk, Differt ja Palk. Finaalis alistasid haapsallannad 45:39 Tallinna Mõõga esimese võistkonna (Dinara Anis, Kristiin Nilisk, Gaia-Marianna Salm ja Veronika Zuikova). En Garde’i II võistkond koosseisus Anneli Proosväli, Julia ja Svetlana Trynova tuli naiskonnavõistlusel neljandaks, jäädes veerandfinaalis 17:24 alla Tallinna Mõõga I naiskonnale.

Meeste individuaalvõistlusel oli En Garde’i vehklejatest parim kolmanda koha saanud Oliver Laasik, kes kaotas poolfinaalis hilisemale võitjale Erik Tobiasele (Tallinna Mõõk). Treener Helen Nelis-Naukase sõnul oli Laasik enne võistlust nädal aega haige, kuid näitas sellest hoolimata head vehklemist. Poolfinaalis kaotas Laasik siiski Tobiasele napilt 14:15.

Kaasa lõi ka Sten Priinits, kes sai alagrupis kõik võidud ja põhiturniiriks esimese asetuse. Nelis-Naukase sõnul sõltub vehklemises aga palju konkurentide vehklemisest. „Paraku vehkles Eesti teine number Ruslan Eskov alagrupis halvasti, saades kaks kaotust, ja nad läksid Steniga omavahel kokku juba teel kaheksa hulka. Eskov on Stenile ebamugav vastane ja nii tuligi Stenil juba varakult pillid kotti panna,” selgitas Nelis-Naukas. Kokkuvõttes lõpetas Priinits võistluse üheksanda kohaga.

Meeskonnavõistlusel En Garde’i võistkond ei osalenud. „Kuna Oliver oli tühi, siis loobusime meeskonnavõistlusest,” ütles Nelis-Naukas. Meeskonnavõistlusel tuli võitjaks SBSKi meeskond.

Noored võistlesid Horvaatias. Foto: erakogu

Nädalavahetusel olid Horvaatias Euroopa U14 karikaetapil võistlustules ka noored. Medaleid sealt küll ei tulnud, kuid tüdrukutest sai En Garde’i vehkleja Gedi-Loore Teral 47 osaleja seast 10. koha. Poistest tuli Ken-Robin Teral 52 osaleja seast 8. kohale, Kristo Kaus sai 15. ja Rico-Janree Ojamu 22. koha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments