Villy Lopman: omavalitsuse rahalised raskused ei pea alati viima maakooli sulgemiseni

Lääne Elu

info@le.ee

Villy Lopman, advokaadibüroo RASK vandeadvokaat

Villy Lopman, advokaadibüroo RASK vandeadvokaat

Maakoolide jaoks on kevad ärev aeg, sest rahapuuduses vaevlevad omavalitsused seisavad silmitsi vajadusega otsustada, mida ja kuidas korraldada ümber senises koolivõrgus.

Kõige valusamad on sammud, mille tulemusel jääb mõne kooli uks jäädavalt suletuks. Riigikohtu selgitustele tuginedes ei peaks omavalitsuse rahanappus aga sugugi tähendama vältimatult koolivõrgu kallale minemist.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kalamees
1 aasta tagasi

Villy on antud olukorras suur “filosoof”; kopkas ilmselt juba jookseb… edu talle kõiksuse kuvandi muutmisel, kuigi miks ta peaks seda muutma, kahevahel olles tuleb raha kahelt poolt! Minu oletust ehk arvamust ei saa rohkemana võtta, kui et pean lugu headest rõivasest.

Kalamees
1 aasta tagasi

Röövpüügisaladused avalikus ruumis. Välimus, lõhkeaine või elektrilang. Mis seal ikka, maamees põline rikas.

Tuul, vihm, õigus, õigusetus
1 aasta tagasi

Elataksegi nii, et süiakse oma saba, või lihtsamini väljendudes, oma jalg taob tagumikku. Volikogus käe tõstnud Pikkmetasade ema räägib millest? Millest? Kaja Lotman Lääneranna valimisliidust võtab sõna (tagasihoidlikult) otsuse eelõhtul-ööl. Villy CV lugedes jääb väga-väga tugev mulje, et ta läheb ise enda vastu kohtusse, mis sealt tuleb, ei tohiks nõuda eriti keerulist mõtlemist. On olukord, kus keegi instruktaaži saanu tulistas endale jalga ja nõuab kohtu kaudu “õiglast” kohtlemist. Vanasti nimetati seda tsirkuseks.

Tähelepanekuid
1 aasta tagasi

Villy Lopmani ja Janar Sõpra ühendab autode ümmargused rattad.

Lapsed kelgutavad sõiduteele
1 aasta tagasi

Mis teid pidi nii poleemitsev arvamus Lääne Ellu tuli?

BNS-i juuksur
1 aasta tagasi

Väga hea soeng, Villy.

T. Ü.
1 aasta tagasi

Appi, omad vitsad peksavad?!

Maakas
1 aasta tagasi

Riigifirmadel raha nagu raba, kui jõutakse ühele inimesele 400 000 preemiat maksta. Selle raha eest saaks terve see kool rahulikult edasi tegutseda. Olen kogu aeg olnud arvamusel, et mitte meie riik pole vaene vaid raha kasutatakse valesti.

Vahi aga
1 aasta tagasi
Reply to  Maakas

Kui loll on loll? Riigiettevõtted on nagu iga äriühing, lihtsalt omanik on riik, samas allub ettevõtte tegevus äriõigusele ja majandusloogikale. Ja riik saabki nendest ettevõtetest raha eelarvesse ehk dividende, mis tulevad tekkinud kasumitest. Ja seda riik kasutabki ehk mis selle küsimuse mõte on?

Mull-mull-mull-mull...
1 aasta tagasi

…väiksed kalad, kus on teie väiksed jalad?
Mis te nalja heidate ja oma jalgu peidate?

Kingsepp
1 aasta tagasi

No ma ei tea, olen kingsepp, kuidas saab Lopman olla nii umbmäärane, Puškinil on luulerida: “Jää, sõber, ainult saapaid hindama.” Lopmani jutust jääb välja omavalitsuste eneste hinnang, läheb kohe kuhugi mujale. Omavalitsused peaks ju igal aastal ja pikemas vaates analüüsid teinud olema. Ma ei sa Lopmani jutust päris hästi aru, et kas keegi on või võib olla… jätkan Puškiniga:

Mul sõber on, kes hinnanguis küll range,
kuid aus, sest mees on omal alal kange.
Kui jutt ent muule juhtub siirduma, muud peale lolluste ta suust ei lange.
Ta peaks vaid saabastega piirduma!

1829