Ülo Kaasik: hoogsa hinnatõusu kriisirohi

Lääne Elu

info@le.ee

Eesti Panga asepresident Ülo Kaasik. Foto Eesti Pank

Tagantjärele targana oleksid keskpangad pidanud varem hakkama intresse tõstma, kuid pandeemia arengut ja sõja puhkemist oli väga raske ette näha. Nüüd on keskpanga ülesanne tagada, et kiire hinnakasv ei juurduks ja ei tekiks hinnatõusu-palgatõusu spiraali majanduses.

Järsk hinnatõus pole jäänud meist kellelegi märkamata ja see ei ole meeldiv. Selle ohjeldamiseks on keskpangad hakanud kiiresti intresse tõstma. Paljudele kodulaenuvõtjatele ja ettevõtetele on intressimäärade tõus ja sellest tulenev laenukulude kasv ebameeldiv ja murettekitav. See on aga keskpankade poolt vajalik kriisirohi, et hoogsast hinnatõusust kiiremini jagu saada.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvamus
1 aasta tagasi

Hinnad tõusevad ikka tänu kõrgetele energiahindadele. Kuidas euribori tõus hindu langetama hakkab on arusaamatu. Pigem inimesed vaesuvad, aga pangad teenivad rekordkasumeid. Nagu energiafirmadgi.

seda
1 aasta tagasi

pankurite kiunu ei jõua enam ära kuulata, kui raha vähe võib ju minna toidukulleriks

Raamatupidaja
1 aasta tagasi
Reply to  seda

nn valitsus nõuab sellist tegevust- järelikult ei saa hindu alla lasta 🙁

Ei taha libereid
1 aasta tagasi

Rahvale tekitab muret vaid asjatundmatu ja omakasupüüdlik värdvalitsus, mida, nagu putinit, keegi oligarh ei luba pukist maha noppida 🙁