Lääne-Nigulas tõuseb lasteaiamaks

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Taebla lasteaia kasvandikud kandsid ette oma igapäevastest tegevustest rääkiva eeskava laulude ja tantsudega, mis andis mõista, et igav neil juba ei hakka. Arvo Tarmula

Maist tõuseb Lääne-Nigula lasteaedade kohatasu 14 eurot. Foto: Arvo Tarmula

Lääne-Nigulas tõuseb lasteaia kohatasu 14 eurot – maist tuleb kuus välja käia 50 eurot senise 36 asemel.

Lääne-Nigula haridusosakonna juhataja Solveig Edasi sõnul on valla 2023. aasta eelarve pingeline. „Tulubaasi on vaja tõsta ja selline otsus sai tehtud,” ütles Edasi Lääne Elule esmaspäeval.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
IRW
1 aasta tagasi

Täna kuulsin raadiost ekerdiste reklaami – vähendame lasteaiamakse !!! Huvitav et vallas kus ekerdised võimu juures on neid makse hoopis kergitatakse

Edukas
1 aasta tagasi

Mõistlik

Jenkem
1 aasta tagasi

Mõtetu maailm….

Kaits
1 aasta tagasi

Lapsed on kodanlik igand

seal
1 aasta tagasi

vallas pole lapsed meie tulevik

Misasi
1 aasta tagasi
Reply to  seal

Kuidas nii? Tahavad ju lasteaeda säilitada, mitte sulgeda. Lugege tähelepanelikumalt.

aga
1 aasta tagasi

meil on aastakümneid jagatud raha ühest taskust teise.Äkki lõpetaks selle ja mõtleks selllele, kuidas raha juurde teenida. Lõpmatuseni ei saa ju hindasid tõsta.Mis järgmiseks- haridus ja arstiabi raha eest???

Misasi
1 aasta tagasi
Reply to  aga

Aa mismoodi sa juurde teenid, kui kliente on samapalju või vähem? Hinda tõstes või toodet rohkem müües. Kuna rohkem pole võimalik müüa, siis jääbki üle ju hinda tõsta. Kuskilt ei teki niisama üllatusi.

täna on nii
1 aasta tagasi
Reply to  Misasi

Naiivne on arvata, et lasteaia kohatasu eest saab kulud kaetud. Vald maksab, lastevanemad panustavad ka. Inflatsioon teeb oma töö, sellest pole täna pääsu.

Misasi
1 aasta tagasi
Reply to  täna on nii

No ongi ju. Mida siin naiivset on? Tasude tõus on paratamatu

just nimelt
1 aasta tagasi
Reply to  aga

Haridus võiks küll raha eest olla. Haridus peaks olema privileeg. Õpetajad saaks õpetada ja motiveeritud lapsed õppida.

Aino
1 aasta tagasi

Lasieaia maks tõuseb kohe laulu ja tantsuga::;)
Nii hea uudis. Ega lapsed ongi rikkus. Miks peaks odav olema???? Sugugi mitte!!!!

mõte
1 aasta tagasi
Reply to  Aino

Iga laps on ikka eelkõige oma ema ja isa vastutada. Ja kindlasti ei jäeta hätta neid, kes seda tasu maksta ei jõua. Aga kui teil on parem ettepanek, kuidas lasteaiaõpetajatele pisut paremat palka maksta, siis oleks ju mõistlik need ettepanekud letti laduda. Küsi- ja hüüumärkide rividest küll mingi tarkust välja ei loe.

Mul on Mõte!
1 aasta tagasi
Reply to  mõte

Kui võtaks nt EE poolt 2022 a rahvalt röövitud 1,5 miljardist piisakese ja kataks sellega lasteaiamakse ja koolitoitu ja laste huviharidust? – kas teil on midagi selle vastu?

Oeh
1 aasta tagasi
Reply to  Mul on Mõte!

te ei mõiks vist mitte midagi sellest teemast? Energia miski tegelinski isegi selgitas hiljuti kuskil saates täitsa arusaadavalt selle ala majandamisest.

mõte
1 aasta tagasi
Reply to  Mul on Mõte!

Kus koolitoit tasuline on? Mis ajast? Huviharidus on ka tagatud vähemalt ühe huviringi ulatuses ka neile, kes ise ei jaksa maksta. Või mida te silmas peate?

Irw
1 aasta tagasi

Huvitav kuidas kaabukummardajad küll seda õigustavad . Valimiskampaanias lubavad kõiki rahaga üle valada , nüüd topitakse aga käsi spgacalt rahva tasku…

pole käe tasku toppimine
1 aasta tagasi
Reply to  Irw

Lasteaia jaoks ei saa ka raha seina seest, tahame seda või mitte. Kui kõik hinnad on laes, on ka sinna raha lisaks vaja.

et siis
1 aasta tagasi

kui kõik hinnad on laes, siis tõstame neid veel ja veel ja veel???

ja siis...
1 aasta tagasi
Reply to  et siis

Ja kui lasteaia uksed rahapuuduses kinni pandaks, ei peagi maksma. See rahuldab kedagi? Ei saa kulutused jääda tänaste hindade juures kahjuks samaks, pole võimalustki.

Just just
1 aasta tagasi
Reply to  et siis

kulla inimene, seda nimetataksegi inflatsiooniks. Palju õnne, jõudsite arusaamiseni, et kui ühed hinnad tõusevad, siis tõusevad ka teised jne, kuni turg lubab või sekkub kekspank.