Jaanus Riimets: ohtlik trend

Lääne Elu

info@le.ee

Jaanus Riimets. Foto: erakogu

Jaanus Riimets. Foto: erakogu

Ajalooga on ikka nõnda, et see pakub inimestele aeg-ajalt huvi, kuid selle kogemustest õpitakse üsna harva – seda nii üksikute rahvaste ja riikide kui ka suuremate piirkondade, ent kogu maailmagi puhul.

21. oktoobril avati pidulikult suure riigimehe monument. On tähendusrikas, et see sündis just praeguses olukorras, kus probleemid ühiskonnas on üsna sarnased ajaga, mil Päts kehtestas riigis korra, mida nimetatakse vaikivaks ajastuks. Samas oli see aeg, kui meie ühiskond oli stabiilsem kui kunagi varem või hiljem. Kõik tollased tsiviliseeritud poliitilised jõud toetasid erakorralise olukorra sisseviimist, sest see oli ainus võimalus riiki säilitada. Pruunid ja punased tegelinskid, keda toetasid aktiivselt nende piiritagused mahitajad ja mõttekaaslased, muidugi vihkasid tulevast presidenti ja tema rahvusühtsuse ideed ning poliitilises mõttes nende järeltulijad on ka praegu samadel seisukohtadel. Kõige kohutavam on, et oma üsna väiksearvuliste grupeeringute taotluste õigustamiseks tuuakse rahva tahe.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K.s
1 aasta tagasi

Ega see demokraatia kuhugi vii… Eestil tuleks tegelikult Singapurist eeskuju võtta…samamoodi null maavara, pisemgi kui meie, ja suht hiljuti iseseisvunud, ainult reformierakonda netu…

IRW
1 aasta tagasi

Pätsi-Zimajevi kummardamine. Igatahes oli nõukogude ajal meil 50 aastat rahu.

Mati
1 aasta tagasi

Jõudu Sulle ikka, Jaanus!