Mihkel Nestor: lapsi sünnib vähe, ent töökäsi tuleb juurde

Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik

Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik

Eelmisel nädalal avaldas statistikaamet värsked numbrid Eesti majandust ja ühiskonda kõige enam mõjutava näitaja kohta – loomulikult on selleks siinne rahvaarv.

Olgu maailmaturu hetkekonjunktuur või ettevõtete äriplaan milline tahes, suures plaanis määrab Eesti majanduse võimsuse ära ikkagi töökäte ja tarbijate hulk.

Värsked numbrid on ühekorraga nii rõõmustavad kui ka kurvastavad. Kui alustada halbadest uudistest, siis oli Eesti iive ehk sündide ja surmade vahe sügavalt miinuses. Mullu sündis Eestis ainult 11 588 last, mis on alates 1919. aastast madalaim näit. Väga madala sündide arvu peamine põhjus on asjaolu, et praegu pereloomisikka jõudnud naised on ise sündinud varastel 1990. aastatel, kui sündimus Eestis oli samuti väga madal.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rahvuslane
1 aasta tagasi

Keegi ei taha sündida riiki, kus valitsevad liberid 🙁
Valime ekre!

krõmpsluu
1 aasta tagasi

Ehk peaks hiinlasi tooma,nende naised pidavat kaks korda aastas sünnitama.

kolledz
1 aasta tagasi

avab jutupaunikute õppekava, telekas aga teleülikooli puntrate lahtiharutamise erialal imelaps/ eesti oma kaspirovski derabeud antsuga , kõigil varuda 3 liitriseid veepurke ajuloputusteks

Imeline Eesti
1 aasta tagasi

Insenere ja kvalifitseeritu tööjõudu ju ikka ei ole. Äkki peaks ka panga analüütikud tööalaselt arenema:)

Täpselt!
1 aasta tagasi

Alles oli uudis, et Eesti rahvaarv kasvab mühinal ainult, et eestlasi jääb järjest vähemaks. Loomulikult selline pisiasi ei saa ju kaunist statistikat rikkuda. Tiblade import peab jätkuma!