Aasta noorsootöötaja on Reelika Ender

Lääne Elu

info@le.ee

Reelika Ender (keskel) on aasta noorsootöötaja. Foto Erlend Štaub

Haapsalu noorte huvikeskuse direktor Reelika Ender sai teisipäeval noortevaldkonna tunnustussündmusel aasta noorsootöötaja tiitli.

Haridusminister Tõnis Lukas tänas noortevaldkonna tublimaid teisipäeval Tartus tseremoonial „Noorte Heaks Tänu”.

Ender juhib Haapsalu noorte huvikeskust ja koordineerib lisaks noorsootöötajatele ka huviringide juhendajate tööd. Tema panus noorte ja noorsootöötajate vaimse tervise toetamisse ja võrgustikutöö arendamisse on olnud märkimisväärne. 2021. aastal juhtis ta veebipõhist vaimse tervise programmi, mida saavad noored siiani koolis koos õpetajatega kasutada. Enderi algatusel jõudis Haapsalu linna ja Haapsalu noorte huvikeskusesse Taastava Õiguse programm.

Pikaajalise panuse auhinna pälvis Pärnu noorte vabaajakeskuse asutaja ja pikaajaline juhtaja Annely Reile, kes on 23 aastat panustanud nii kohalikul, riiklikul kui ka rahvusvahelisel tasandil noortevaldkonna ja sidusvaldkondade võrgustikutöösse ja noortesse, kel esineb keskmise või kõrge tasemega riskikäitumist.

„Sel aastal on noorte roll eesti keele ning kultuuri hoidmisel ja edendamisel märkimisväärse tähelepanu all. Põlvkondade järjepidevus on noortevaldkonna organisatsioone ja asutusi edasi viinud, mistõttu on noorte arengul tähtis roll juhendajatel, kes on tihti eelmisest põlvkonnast. Seega peame meie noortega töötajaid väärtustama ja hoidma. Soovin kõigile aktiivsust, elusädet ning et iga põlvkond oleks järgmisest veelgi targem!”

Lisaks aasta noorsootöötaja ja pikaajalise panuse auhinnale tunnustati noorsootöötajaid veel üheksas kategoorias

Aasta tegija huvihariduses või -tegevuses: Rita Proos ja Pärnu Kunstide Kool
Aasta noortekeskus: Põltsamaa noorte- ja elukestva õppe keskus
Aasta huvihariduse või -tegevuse pakkuja: Stuudio dotE Tantsukool
Aasta noorteühendus, osaluskogu või õpilasesindus: Bioteaduste Üliõpilaste Selts
Aasta noortemalev või -laager: Viljandi linna noorte töömalev
Aasta noortesõbralik kohalik omavalitsus: Tartu linn
Aasta noortevaldkonna sõber: Rakett 69 Teadusstuudiod
Aasta noore tegu: Tartu Forseliuse kooli “Maailmamuutjaid”
Aasta noortesõbralik või nutikas tegu: Eesti Noorteühenduste Liit ja OÜ Stories For Impact

Toimunud noortevaldkonna tunnustussündmus oli järjekorras kuueteistkümnes. Sündmusega seisavad Haridus- ja Teadusministeerium ning Haridus- ja Noorteamet selle eest, et kõiki Eesti noortevaldkonda ja noorte heaks panustajaid märgataks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments