Lossiplatsil lagunevate majade omanikke võib oodata trahv

Haapsalu esindusplatsil seisab kaks lagunevat maja, omanikele ettekirjutused ei mõju. Foto Malle-Liisa Raigla

Haapsalu Lossiplatsil lagunevaid maju võib sel aastal oodata sunniraha, sest omanikud on linnavalitsuselt saadud ettekirjutuste osas ignorantsed.

Haapsalu linnavalitsuse ehitusjärelevalve spetsialisti Tõnu Tammesalu sõnul on majade omanikud parandanud küll hooneid nii palju, et möödujatele midagi pähe ei kukuks, kuid need parandused on kaheldavate väärtustega. Näiteks on ohtlikke kohti parandatud kleepsudega ja katust bituumenteibiga. „Koledad on ikka,” ütles Tammesalu. Linnavalitsus on aastate eest lasknud hooned plaguga katta, et linnapilt viisakam välja näeks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
63 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Väga õige!
1 aasta tagasi

Linnavalitsuse hoone kohe kindlasti ei peaks oma uut asukohta ei nende kahe maja asemel leidma ega ka politsei maja kõrval. Pigem kupataks politsei ka sealt minema. Politsei maja ropp pikendus maja taga kriibib silma. Milleks üldse selline asutus Haapsalu vanalinnas peab olema? Roheala politseimaja kõrval selleks ka jäägu. Lagunenud majad pigem korda teha ja neile õige eesmärk leida. Linnavalitsuse vana hoone asemele uus maja mille üks tiib kuuluks politseile. Vanalinn jäägu linnarahva ja külaliste silmi kaunistama ning hooned nende kasutada.

Väga õige!
1 aasta tagasi
Reply to  Väga õige!

Aga enne kui seda kõike teha siis peaks Haasalusse uusi töökohti juurde saama ,et oleks inimesi kes linnas tahaks elada ja kõike seda kasutada mida linn pakub. Samuti peab midagi tegema ,et turist tahaks siia ka talvel tulla. See ühtlasi tähendaks ka seda ,et toitlustusettevõtted ei peaks sügisel uksi sulgema ja suve ootama. Linn elagu ka talvel. Suveperioodil on kultuurikava eeskujulik miks ei võiks seda olla ka talvel. Lumi võib maas olla aga lossiplatsi kontserdile läheks küll isegi talvel. See ,et väikesel viigil seelikutes mehed kive veeretavad talvel mööda jääd ja teed luristavad ,see linna raha ja turiste ei too.

Haapsalu kõige targem inimene.
1 aasta tagasi

Tegelikult need mõlemad majad tuleks riigistada ja rajada sinna uued linnavalitsuse esindus hooned. Saaks 2 asja korraga lahendatud.ST Peterburgi hotell sobiks oma ajalugu ja arhidektuuri arvestades haapsalu linnavalitsuse peamajaks ideaalselt. Ületee asuvale majale saaks ka mingi riigi asutuse funktsiooni ja parkimine oleks Peterburgi hoovil. Majad saaks edukalt ühendada ka maaaluse tunneliga.

Muretseja
1 aasta tagasi

Suur tänu ajakirjanikule, kes esimest korda konkreetsemalt asja ette võttis.

“Lossiplatsil asuvatest hoonetest on kõige õnnetumas seisus kunagine St Peterburgi hotell. Selle omanik Argo Ladva on küll kahel korral – 2007. ja 2016. aastal –
alustanud hoone korda tegemist, kuid see on mõlemal korral pooleli jäänud. Omanik ütles, et edasiste plaanide kohta ei ole tal midagi öelda. „Pole aega tegeleda,” ütles Ladva.” Siin oleks tahtnud küll põhjalikumalt omaniku pinnimist!
Raha puudumist ei kurdeta, milles siis asi? Sunnirahad, sellised mis mõjuksid, sundmüük! Kaua võib!?

Imelik
1 aasta tagasi

Meeldiv tõdeda, et linnavalitsus hakkab lõpuks esindama seda, milleks on ta seatud- avalikku huvi.

Ikka
1 aasta tagasi

Kui uut linnavalitsuse maja Lossiplatsi äärde ei planeeritaks, ei segaks need lagunenud majad

Posti tn.elanik
1 aasta tagasi
Reply to  Ikka

Miks ei sega??? Mind küll on need korrastamata majad aastaid häirinud.

Ikka
1 aasta tagasi

Linnavalitsusele jäi viitamata, neid ei seganuks

En.
1 aasta tagasi
Reply to  Ikka

To Ikka:

Kui linnavalitsus majutada suurde tsirkusetelki saaks telgi tõstmisega sinna-tänna linnas kõik nurgatagused ajapikku korda.

Samuel
1 aasta tagasi

Kellele kuuluvad endise lihakombinaadi varemed?Keset linna oleks nagu “Stalkeri” võtteplatsile sattunud.

Jenkem
1 aasta tagasi

Kas selles kandis pole mitte nii et muinsus kaitse mängus….? Jätkakem ja neid lagunevaid hooneid tekib juurde…

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi

Oli kunagi ilus puumaja. Kas tõesti on vaja lammutada, renoveerida ei saa? Kindlasti sobiks vana renoveeritud puumaja sinna lossimüüri äärde paremini kui mingi uus karp.

lammutada
1 aasta tagasi

ja kirik asemele, õigeusu kirik, meie inimesed tahavad ka vaimutempleid

Olle.
1 aasta tagasi

Moodulmaju ju olemas seinast seina. Ostku siis omanik moodulmaja asemele. Või jätku puhas plats ja lugu lõppenud. Nagunii igapäevaseks elamiseks see koht eu sobi. Kaubandus ,hotell….jne. sobib suurepäraselt

aga
1 aasta tagasi
Reply to  Olle.

moodulmaja maksab, platsi puhtakstegemine samuti ja mitte vähe….seega ei hakka ükski omanik seda vabatahtlikult tegema.

plats
1 aasta tagasi
Reply to  Olle.

puhtaks ja konteineritest soojakute taoline moodulhotell püsti panna, öömaju läheb vaja rohkem , sest aastaläbi toimiv õuduste festivali külalised vajavad samuti kus olla

Tõepoolest
1 aasta tagasi

Kui need majad maha lammutada, saaks linnale keskväljaku kujundada. Lossimüür paistaks rohkem välja, muruplatsi tuleks juurde. Päris vahva keskus võiks saada.

Potost
1 aasta tagasi
Reply to  Tõepoolest

Kes maksab? Platsi tegemise jaoks mitmeid miljoneid?