Kirjakast: Haapsalu kaubamaja taksopeatus vajab viita

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu kaubamaja parkla. Foto: Urmas Lauri
Haapsalu kaubamaja parklas on taksodele mõeldud kohad vaid joonistatud, viita neile pole. Foto: Urmas Lauri

Lääne Elu toimetusse pöördus haapsallane, kes kurtis, et pärast Haapsalu kaubamaja parkla ümberehitust on raske üles leida taksopeatust, seda eriti talvel, kui asfaldile joonistatud märgistus ei paista välja.

Haapsallane kirjeldas, et soovis enne jõule raskete toidukottidega poest tulles taksoga koju sõita, kuid ei leidnud esimese hooga taksopeatust üles. Varem kaubamaja ees asunud peatus on pärast suvist parklaremonti viidud kaubamaja Tallinna maantee poolsele küljele. Seal on maha küll joonistatud parkimiskohad koos kirjaga, et need on taksodele mõeldud, kuid lume alt ei paistnud märgistus välja. „Kas seal ei võiks olla ka silmade kõrgusel asuv märk, et näeks, kus taksopeatus asub?” küsis haapsallane. Tema lahendas olukorra taksofirmasse helistades.

Haapsallase sõnul kurtis ka teda koju sõidutanud taksojuht, et talvel, kui asfaldile märgitud taksopeatuse tähistus on lume all, kipuvad autojuhid poodi minnes seal oma sõidukeid parkima.

Parkla omanik, Haapsalu tarbijate ühistu juht Raimond Lunev ütles, et tõepoolest oli taksopeatuse märgiga tähistamine mingil põhjusel kahe silma vahele jäänud. Selle vajalikkusele juhtisid eelmise aasta lõpus tähelepanu ka talle helistanud taksojuhid. „Märk on juba tellitud ja tuleb kohe-kohe,” ütles Lunev.

Haapsallase teine küsimus oli, kas oleks võimalik peatusse paigaldada ka pink, kuhu saaks taksot oodates toetada näiteks rasked poekotid. Pingi vajadust Lunev ei näinud. „Enamasti on taksosid ootamas rohkem kui sõita soovijaid,” ütles ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vanaisa
1 aasta tagasi

Tundub,et Lunev peab inimesteks ainult autoomanikke. Miks ma pean,kotid käes nagu partisan ümber kaubamaja taksosid taga ajama ? Ja kui pole,siis kaubamajja tagasi vantsima, sest pinki pole ? 😐 Tallinnas on näitex Ülemiste keskuses taksopeatus uks juures kohe.

jaak
1 aasta tagasi

Parkla omanik on lugev?!

jaak
1 aasta tagasi
Reply to  jaak

lunev

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi

Kasutan takso kutsumiseks nr 1300.

Liiklus inspektor
1 aasta tagasi

vant oled või!
Muretse load!

toits
1 aasta tagasi

taksodel on märgid ka küljes kui keegi pole veel tähele pannud

Imelik
1 aasta tagasi

Tsiviliseeritud maades tähistab sõna peatus automaatselt viita ja vähemalt pinki kui mitte peavarju (juba projekteerimis- ja ehitusfaasis). Ju siis Lunev ei ela oma arvates tsiviliseeritud riigis.

pink
1 aasta tagasi
Reply to  Imelik

ei too tulu sisse, ainult kulud

Imelik
1 aasta tagasi
Reply to  pink

Kusjuures ei vasta tõele. Mida lähemal on potentsiaalne klient seda tõenäolisem on ostutehing… lisaks veel teenuste mitmekesisus ja kasutusmugavus. See ongi meie üleüldine viga, et me kipume arvestama ainult otsest tulu aga üldiselt võib kaudne tulu olla isegi suurem ja olulisem.