Majanaaber Haapsalu surmapõlengust: mõtlesin, et ilutulestik, aga hoopis leegid

Lääne Elu

info@le.ee

Andra Kirna foto

Põlengute must statistika sai eile täiendust, kui Haapsalus hukkus kortermaja tulekahjus kaks naisterahvast. Samas hoones elava Aleksandra jutust jäi kõlama, et ohumärke oli, kirjutab Delfi.

Põlenud majas on neli korterit, ühes neist elab Aleksandra abikaasaga. Põleng puhkes veidi enne kella poolt kaheksat õhtul. Aleksandra sõnas, et märkas ühtäkki, et õuest paistab ere valgus. Ta arvas, et tea – ehk juba paugutatakse linnas ilutulestikuga. Samas suuremat lärmi polnud. „Aga siis läksin ja vaatasin, et leegid olid aknast väljas,“ kirjeldas ta.

Loe lähemalt Delfist.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
En.
1 aasta tagasi

On halb tava, et tulekahju põhjustab suitsetav joodik või süütamine. Tundub, et rõhuv enamus Haapsalu põlenguist ongi nõnda alguse saanud. Kahjuks ei välistanud seda ka Delfi artikkel. Üks hukkunu olla kippunud tarvitama alkoholi ja muutus vahel agressiivseks. Tema korteri ahi olnud rikkis siibri(?) tõttu (kolmanda naabri jutu järgi) kasutuskeeluga. Ahjuparandust polevat ette võetud. Millest võib üldplaanis järeldada, et tulekahju põhjustas ‘tavaline pardakk’. Ametlik ahjuparandus on kulukas isegi töökale kordaarmastavale inimesele. Aga sooja peab talvel kuidagi saama. Ilmselt saadigi – elektrit või rikkis küttekollet üle koormates, märgi puid kuivatades või kuuma tuhka valesti käideldes. Et lahtine leek lahvatas tavalisel ärkvel- ja… Loe rohkem »