Aive Telling: tubakatoodete kättesaadavuse suurendamine nõudlust ei vähenda

Lääne Elu

info@le.ee

Aive Telling, sotsiaalministeeriumi keskkonnatervise ja kemikaaliohutuse juht. Foto erakogu

Maitsete lubamise eest seisvad e-sigaretimüüjad räägivad salaturust ja sellest, et nende toode pole mõeldud lastele.

Nikotiinipatjade näitel paraku näeme, et kättesaadavuse suurendamine on hüppeliselt kasvatanud tarbimist kõigis vanuserühmades, ka noorte hulgas.

Ajalugu kordub. Maitsestatud tubakatoodete keelustamise arutelu toimus kümmekond aastat tagasi ja praegu oleme me samas punktis tagasi. Toona olid maitsestatud tubakatoodete keelamise põhjused samad mis täna e-sigarettide puhul ning praktiliselt samad on ka tööstuse vastuargumendid: salaturu tõus ja ka see, et toode ei ole mõeldud lastele.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
KodanikE
1 aasta tagasi

Aga ikkagi lapsed tõmbavad. Kus kohast saavad 11 aastased neiud e sigari?

kommionud
1 aasta tagasi
Reply to  KodanikE

ostavad

no
1 aasta tagasi

mingi regulatsioon peab siiski olema. On väga palju inimesi, kes ei saa aru, et vabadus tähendab eelkõige mõistuse kasutamist ja vastutust….

see
1 aasta tagasi

tubakatoodete tarbimine – haigekassat koormav, rahva tervist mõjutav sõltuvushaigus tuleb uus meremaa eeskujul täielikult eestis keelustada, samuti alkoholi müük, kui mõni tahab sooritada enesetappu selle pärast , siis pole mõtet takistada

Andi
1 aasta tagasi
Reply to  see

Mulle küll ei meeldiks ülereguleeritud riigis elada, ainult käsud ja keelud kellegi suva järgi. Võtke vabamalt, on kõik õnnelikumad! Pealegi seda kuiva seadust on läbi ajaloo korduvalt katsetatud edutult, aga ikka leidub lolle, kes mingi aeg hakkavad uuesti seda teemat kiitma. Võtke aru pähe inimene! Palun teid!

Hea...
1 aasta tagasi
Reply to  see

…näide kuidas enamike jaoks on vabadus see, kui saab vabalt kellegi teise elu ära keelata, tühistada vmt.