Politseinikud tegid Läänemaa kauplustes kontrolloste

Läinud nädalal tegid politseinikud neljas Läänemaa müügikohas tubaka ja alkoholi kontrolloste.

Kontrollostu juhendanud noorsoopolitseinik Sirje Treiman rääkis, et ostule kaasati 17aastane noor, kelle ülesandeks oli erariietes politseiniku valvsa pilgu all osta alkoholi- ja tubakatooteid.

Kõigis kontrollitud kauplustes küsiti alaealiselt isikut tõendavat dokumenti. Kolmes kaupluses olid müüjad väga tähelepanelikud ning keelatud kaupa alaealisele ei müünud. „Paraku siiski ühes kohas ei teinud müüja dokumendile pilku heites kindlaks, kas tegemist on täiskasvanuga või mitte. Vestlesin müüjaga ja juhtisin tähelepanu rikkumisele. Ta sai oma veast aru ja loodan, et taolisi eksimusi selles müügikohas enam ei juhtu,“ märkis Treiman.

„Sarnaseid kontrolloste on meil plaanis korraldada tulevikuski, sest politseini on jõudnud infot juhtumitest, kus alaealistele alkoholi ja tubakat siiski müüakse,“ lisas Treiman.

Katsel osalenud gümnasistil on hea meel, et müüjad temalt dokumenti küsisid. „Arvasin, et kui selle neile kindlal meelel annan, ei hakka nad sellesse väga süvenema, kuid selgus, et enamik neist seda siiski ka tegid,“ ütles nooruk.

Kontrollostu saab teha vaid juhul, kui politseini on jõudnud info kahtluse kohta, et kaupluses on alaealistele alkoholi- või tubakatooteid müüdud. Kontrollost peab toimuma politseiniku järelevalve all ja politseinikud saavad sellele kaasata vähemalt 16aastaseid noori. Kontrollostu tehing on tühine ehk karistust ei järgne ja ostetud kaup tagastatakse kauplusele, kuid korduvate rikkumiste korral võib siiski kaasa tuua müügiloast ilmajäämise.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments