Aivo Paljasmaa: üha segasemaks läheb

Aivo Paljasmaa. Foto: Urmas Lauri

Aivo Paljasmaa. Foto: Urmas Lauri

Pühapäeva hilisõhtuks oli MMi alagrupiturniiril mängitud 28 mängu ja seni võib ainult tiitlikaitsja Prantsusmaa veidi muretumalt hingata. Nende koondis on kindlalt pääsenud kaheksandikfinaali. Sama kindel on ka see, et Kanada ja Katar sinna ei pääse. Katari esindusel pole kodutee muidugi pikk, sest nende mängijad võivad tellida takso ja vupsti! üle koduläve astuda.

Ennustamine ei ole teadagi tänuväärne tegevus, kuid spetsid püüavad oma mängueelsetes kommentaarides tugineda tõenäosusele. Paberi peal kritseldades ja koondiste eelnevaid omavahelisi matše arvestades tunduvad võitjad olevat üsna selged. Käimasoleval turniiril on selline paberimajandus aga korduvalt segi paisatud. Konservatiivsem osa publikust kipub pahameelest isegi torisema, nagu oleks neid petetud. Enne mänge sukeldutakse statistikasse ja püütakse selgeltnägijaid mängida. Ka mitmed reporterid ja muud spordiajakirjanikud esitavad statistikaraamatutest lugematul hulgal arve ja võrdlusi, mis võib vähem teadlikul osal publikust pea valutama panna. L

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Kõik meie ajalehed on Katari halvustavaid ja mõnitavaid artikleid täis aga nüüd ometi üks mees kirjutab ka asjast endast.