Lääne-Nigulas on 50 sõjapõgenikku

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Üheksa-aastase Hersoni oblastist pärit Diana kodulinnas käivad praegu lahingud. Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula vallas elab praegu hinnanguliselt 50 sõjapõgenikku Ukrainast, neist 22 last.

Sügisel alustas Lääne-Nigula valla koolides ukraina 25 õpilast ja lasteaedades oli toona 13 last. „Praegu on koolides 16 ukraina õpilast ja lasteaedades käib kuus last,” ütles Lääne-Nigula vallavalitsuse liige, sotsiaalvaldkonda kureeriv Katrin Viks volikogule sõjapõgenikest ülevaadet andes.

Kullamaa koolis õpib praegu Ukrainast seitse õpilast ja lasteaias kaks last, ka Taeblas on seitse õpilast ja lasteaias käib kolm last, Nõva koolis on üks õpilane ja lasteaias käib üks laps ning Palivere koolis on üks õpilane. „Tallinna Vabaduse koolis [Ukraina põgenike lastele mõeldud kool] käib üks meie vallas elav laps,” ütles Viks.

Valla munitsipaalpindadel Nõval, Kullamaal, Liivil, Martnas ja Ristil elab praegu kuus ukraina peret. „Meile teadaolevalt on Ukrainasse tagasi läinud 12 peret,” ütles Viks.

Lääne-Nigula vallas elas Ukraina sõjapõgenikke kolmes majutusasutuses: Roosta puhkekülas ning Koluveres Lossipargi eakatekodus ja Karukoopas. Neil oli sotsiaalkindlustusametiga leping, kuid nüüdseks on nad sõjapõgenike majutamise lõpetanud. „Põgenikud on ümber paigutatud Haapsallu, viimased läksid ära meilt 11. novembril,” ütles Viks. „On ka teada, et lähiajal meile sõjapõgenikke juurde ei tule, sest põgenikevool Eestisse on oluliselt vähenenud.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pauk
1 aasta tagasi

Võid vabalt Haapsalu linnas tänaval kohalikke venelasi intervjueerida ja võin kihla vedada, et leiad ka neid, kes sama ütlevad. Ootavad et putin neid vabastaks. Tunnen isiklult mõnda sellist, kes on siin kogu elu (40-50a)elanud, keelt ei räägi ja kiruvad riiki eriti, kuii kärakat joonud.

Killuvader
1 aasta tagasi
Reply to  Pauk

Seda riiki kiruvad kohalikud matsid ka. Loe kasvõi selle kommentaariruumi arvamusavaldusi! Kõik on halvasti, linnapeaga eesotsas. Kõik pahasti ja halvasti. Jääb selline tunne, et mis koht see on, äkki peaks kaugele ära jooksma, aga näe ikka elvad siin, aga kiruvad maa põhja kõike mida tehakse. Kui leiate kavõi ühe artikli all kommentaari, kus keegi kirjutab, et vohh tubli, hästi tehtud, siis vabandan oma väidete pärast, aga muidu ju noo mis..
P.S sohki ei tohi teha!

Vahe on selles....
1 aasta tagasi
Reply to  Killuvader

…et eestlased ei kiida Putinit ega ei kutsu teda appi…..

...
1 aasta tagasi

ole nüüd ikka, meil on neid salapunaseid küll ja küll. On kuuldud päris palju jutte, et küll see nõuka aeg oli ikka hea, et nüüd ainult varastatakse jms. Rumalad, aga ohtlikud. Anna ainult võimalus, avavd väravad ilma pikemalt mõtlemata.

Huvitav teada
1 aasta tagasi

<see on muidugi väga õrn teema tänasel päeval mõnele, aga õigustatud küsimus on ikkagi see, et kas nende põgenike meelsust on kuifdagi kontrollitud ka või piisas lihtsalt sellest, et nad on Ukraina piiri ületanud ja siia niiöelda põgenenud? Küsimus tekkis lihtsalt selle tõttu, et televiisorikastist nägin, kuidas oli reportaaž ja mingi ukraina naine ütles, et tulge appi, ootame väga. See kutse oli mõeldus vene sõduritele. Nii et… kuidas seda meelsust kontrollitakse, sellest pole ma siiani aru saanud. Palun keegi siin selgitab!?

krõmpsluu
1 aasta tagasi
Reply to  Huvitav teada

Artiklis on ju väga täpselt välja toodud,et “hinnaguliselt” 50 armastavad meid ja “teadaolevalt” 12 peret ei armastanud meid ja läksid koju tagasi.Ära Sa arva,Eesti tsinovnikutel on kõik täpselt teada.

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  Huvitav teada

Aga miks te ennast ei hari, jäätegi rumalaks?

Huvitav teada
1 aasta tagasi

Tõesti jah? Oii nii haritud ja tark vastus teilt. Kui pole oskust teemakohaselt midagi kirjutada, siis ei pea seda üldsegi tegema ju! Milleks niisama? Nii krdima igav on või, et ei saa kirjutamata ka jätta, ükskõik mis jama tuleb peast?

Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi
Reply to  Huvitav teada

Seda ma kirjutangi, et HARIGE ENNAST! Aga pole vist lootustki!