Auto sõitis otsa pingil istunud mehele

Avariid meenutab Haapsalu kaubamaja katkine klaas. Foto: Malle-Liisa Raigla

Avariid meenutab Haapsalu kaubamaja katkine klaas. Foto: Malle-Liisa Raigla

Laupäeval kell 14.12 sõitis Haapsalu kaubamaja parklas autojuht pingi koos sellel istunud mehega vastu poe seina. 76aastane mees jäi pingi ja poe seina vahele kinni.

„Õudne pilt,” ütles õnnetuspaika sattunud Tiia Treimann-Differt. Kui tema kohale jõudis, olid avariipaigas juba politsei ja kiirabi. Treimann-Differti sõnul panid kiirabitöötajad viga saanud mehele peatoe ja veel toestusi. Kas mees oli teadvusel või mitte, Treimann-Differt ei teadnud, sest tugesid pannes mees end liigutada ei tohtinud. „Kohutav pilt. Pidi ikka suure hooga tulema, et pink lohises,” ütles Treimann-Differt.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Oleks tahtnud näha...
1 aasta tagasi

Ei saa aru, kas kinnisilmi põhjagaasiga ja helisüsteem põhjakeeratuna lükkas seda pinki ?

Huvitav
1 aasta tagasi

Mis helisüsteem? Millest te kirjutate?

Okas
1 aasta tagasi

Ei olnud seal mingit suurt hoogu, autojuhti tabas parkimise hetkel kahjuks terviserike.

Seda et
1 aasta tagasi
Reply to  Okas

Nii tuleb seda kohtus öelda jah. Israsi kas usutakse ja kas ka tõestust leiab. Ainukene fakt on praegu see, et autojuht vajutas gaasipedaali ja sõitis otsa pingile, millel istus inimene, kes sai suured vigastused selle tagajärjel.

Okas
1 aasta tagasi
Reply to  Seda et

Väike interneti advokaat meil siin. Autojuhil on kahjuks multipleks skleroos.

Seda et
1 aasta tagasi
Reply to  Okas

Ei pea advokaat olema. Mul oli sarnane juhus Pärnumaal mõni aasta tagasi. Terviserikkega otsasõit. Kui tahad rohkem teada, kuidas vaidlus kohtus võita, siis kirjuta e mailile. Jagan infot heameelega.

Teen keelekat
1 aasta tagasi
Reply to  Okas

Langetõve hoog? 🥰

Kati Nõdra
1 aasta tagasi
Reply to  Teen keelekat

Tald olla ära libisenud vasakpoolselt pedaalilt.

En.
1 aasta tagasi
Reply to  Kati Nõdra

To Kati N.: Kui jalas on ebamugavad või harjumatud jalanõud (libeda nahktallaga peokingad), auto on võõras (laenatud, imepisikeste pedaalidega) ja sa parasjagu tagurdad, kere kahekorra väänatud, pea kuklas, võib jalg tõesti õigest pedaalist mööda libiseda ja valet vajutada. Aga terve inimene normaalsete jalatsitega oma autoga edasikäigul sõites (ka parkimisboksi pöörates) topeltlaiast piduripedaalist mööda ei vajuta. No ei tea sellist juhtumit tuttavate meeste seas aastakümnete jooksul! Küsimus on, kas tervisehäire tekkis hetkeliselt või riskis juht juba ammu.

Ei ole nõus
1 aasta tagasi
Reply to  En.

no automaatlahendusega massinal on see piduripedaal ikka väga suur, et midagi ära libiseks, peab ikka väga ekstreemses asendis olema, mis suht võimatu. Ega selliseid asju välja mõelnud insenerid ka rumalad ei ole. Kõik on tehtud siiski nii turvaliseks kui vähegi võimalik saab olla.

En.
1 aasta tagasi
Reply to  Ei ole nõus

To Ei ole nõus: Automaatkastiga auto laialt piduripedaalilt saab jalg kogemata gaasile minna juhul, kui king libiseb klõpsti üle piduripedaali serva gaasile. Miks libiseb – jala halva liikuvuse tõttu (keegi ülal mainis sklerosis multiplexi) või manöövri keerukuse tõttu on iseküsimus. Tavaline kogenud sõitja edasikäigul liikudes pidurist mööda ei vajuta. PS. Taolist käsikastiga väikeautot olen kohanud küll, kus tanksaapa tald võib pidurit vajutades riivata gaasipedaali. Auto käitumine sõltub siis sellest ‘kes võidab’ – pidur, gaas või hoopis sidur.

Seda et
1 aasta tagasi

Vana uudis juba. See oli juba avaldatud lehes

Pauk
1 aasta tagasi
Reply to  Seda et

Ära ohi siin, vaid osta päevapilet või digipakett, siis saad targemaks.

Seda et
1 aasta tagasi
Reply to  Pauk

Pole niipalju vara, et sellepeale kulutada.

Nimi (kohustuslik)*
1 aasta tagasi
Reply to  Seda et

Las leheneeger ostab ise päevapieti ja peab süldipidu! 😀

tase
1 aasta tagasi
Reply to  Seda et

tase, tase, korduvkasutus süsteem, kui bns loba pole kopeerida, pannakse mingi vana uudis uuesti

Nojah, mis teha
1 aasta tagasi
Reply to  tase

Noh väikelinnas ei toimu eriti midagi. Raske leheruumi täita, siis aitabki üks sündmus mitu korda mämmutada. Reporter võiks maale minna näiteks, kolhoosi esimehega intervjuu teha. Mõned pildid loomadest ja traktorist. Saaks palju kirjutada