Haapsalu varjumiskohad saavad märgi külge

Päästeameti Haapsalu komandopealik Andres Kaljura kleepis kolmapäeva hommikul esimese varjumiskoha märgi Haapsalu kultuurikeskuse uksele. Foto: Malle-Liisa Raigla

Päästeameti Haapsalu komandopealik Andres Kaljura kleepis kolmapäeva hommikul esimese varjumiskoha märgi Haapsalu kultuurikeskuse uksele. Foto: Malle-Liisa Raigla

Kolmapäeva hommikul kleepis päästeameti Haapsalu komandopealik Andres Kaljura esimese varjumiskoha märgise Haapsalu kultuurikeskuse uksele.

Kokku saab märgise viis Haapsalu varjumiskohta. Lisaks kultuurimajale on need ka Ehte 9 riigimaja keldris, Haapsalu noorte huvikeskuses, Haapsalu kaubamajas ja Uuemõisa lossis. Sõja ajal varjumiskohana tähistatud hooneid pommitada ei tohi. „Arvestades, millist sõda peab meie idanaaber, ei ole see kindel,” ütles Hiiu–Lääne päästepiirkonna juht Hannes Aasma.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jenkem
1 aasta tagasi

Maksuameti eest varjumis kohad….

kribu
1 aasta tagasi

Hunnik raha on pandud magama,et igasugu raamatukesi ja sildikesi trükkida aga tegelikult on mõte selles,et laibad oleks kenasti ühes keldris koos mitte ei vedeleks tänavatel laiali.

Kohalik.
1 aasta tagasi

Küll ei kavatse kükitama sinna minna. Hüppan autosse ja kohe sajaga eestist välja. Ükskõik kuhu riiki, sinna kuhu veel võimalus pääseda on. Kasvõi Türki……jne.

Ehh mis
1 aasta tagasi
Reply to  Kohalik.

:)))) niipalju siis sõjalisest arusaamast enda maa ja kogu baltikumi vastu. Pealegi saate kiiruse ületamise eest veel trahvi ka, kui sajaga sõidate. Laeva ja autoteed tõmmatakse ennem kinni, ei saa isegi 200 ga läbi. Vaadake maakaarti! Rahulikult võite kükitama minna

kribu
1 aasta tagasi
Reply to  Ehh mis

1918 oli ju näha seda sõjalist arusaama,talumatsid ligunesid kaevikutes ja eliit korraldas linnades nende “toetuseks” pummelunge.Tea kas leidub veel selliseid tobusi kes lähevad selle vargavalitsuse eest oma nahks turule viima?

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Miks peaks meid üldse keegi pommitama,kaitse doktriinis on selgelt kirjas,et kõigepealt anname Eesti ära st.paneme siit leebet ja siis tuleme vabastame !
Ega siis meie vabastajad meid pommitama hakka ?

Ehh mis
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

Kas seda doktriini nüüd euttu muutma ei hakatud?

Jaan K
1 aasta tagasi

“Sõja ajal varjumiskohana tähistatud hooneid pommitada ei tohi”.

Siis võib ju igale hoonele selle kleepsu paigaldada, katsugu pommitada.

Ainult probleem selles, pommid tulevad ülevalt ja vaevalt , et uksel vaatab kas tohib siia kukkuda.

Nahhh
1 aasta tagasi

Varjumine varjumiseks, pigem on küsimus joogivee jms strateegilise varu s.h elektri varjudes…

Aga algus seegi, aasta ja paar kuud meil veel aega…

hmm
1 aasta tagasi
Reply to  Nahhh

nii väikse maa pärast pole vast mõtet ressursse kulutama hakatagi. Kui siis midagi suuremat, aga vaevalt küll, et lääne poole üldsegi vaadatakse sellise pilguga. Ajalugu kipub küll korduma, aga mitte alati. Pole vaja paanikat kütta kaua meil aega on jne.

koronaviiruse patsient
1 aasta tagasi
Reply to  hmm

inimesed peavad kartma – sõda, koronaviirust, hinnatõusu-muidu rahvas on raske röövida, annavad vastu pead!