Kadri Paas: pikast plaanist ausalt ja avatult

Sisejulgeoleku asjatundja Kadri Paas (Eesti 200)

Sisejulgeoleku asjatundja Kadri Paas (Eesti 200)

Mis see pikk plaan on? Kus seda näha saab? Kas sel on kirju kasukas või vöödiline saba? Mis on minul teie plaanist kasu?

Kui plaan ellu viia, siis kasu on sellest kõigile Eesti inimestele. Esiteks, mis on pika plaani eesmärk? See on jõukas, kaitstud ja kõrge heaolutasemega riik.

Mis selle eesmärgi elluviimiseks tegema peab? Investeerima ainsasse varasse, mis loob Eestis rikkust – eesti inimestesse ja nende haridusse. Peame oma põhjamaises ja karges vormis rajama Soome lahe äärse Singapuri, ainsa erandiga, et Eestil tuleb investeerida oma kaitsesse, kuna meil on salakaval ja brutaalne naaber, kes ei jäta meid tulevikus niikuinii rahule.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Külamees
1 aasta tagasi

Nüüd on see siis lõpuks välja öeldud, see pikk plaan mida kõik kaua ootasid – meist saagu Läänemere Singapur. Ikka hea, et veel enne valimisi teada saime, muidu paistis juba 5-6 aastat, et see jääbki saladuseks.
Muide seda Singapuri eeskuju toodi juba 2-30 aastat tagasi. Tasapisi on
sellest narratiivist loobutud, sest rahvusriigiga (mis teadupoolest meie põhiseaduse ja veel vist ikka ka enamiku inimeste arvates EV pidamise peamine eesmärk) pole seal midagi pistmist. Senised poliitilised jõud on vähemalt sellest, kui just mitte kõik sisuliselt, siis vähemalt vormiliselt aru saanud. Aga näe, nüüd jälle.

õps
1 aasta tagasi

Eeskuju on siis inglise keelele üleminek….aga kuidas jääb E200 sooviga eesti ja vene koolid ühendada ning eestlastele vaid pastlad jätta?

K.s
1 aasta tagasi

Ainult et, Singapuris pole kunagi võimul olnud ei Teiesugused töllid ega reformierakond…

Imeline Eesti
1 aasta tagasi
Reply to  K.s

Singapuris oli ja on sisuliselt diktatuur, kas see on nüüd eeskuju?:)