Haiglaravil on 204 koroonaviirusega nakatunud inimest

BNS

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Esmaspäevahommikuse seisuga vajas Eestis haiglaravi 204 koroonaviirusega nakatunud inimest, neist kolm on intensiivravil.

Nädala jooksul toimetati haiglatesse kokku 179 inimest, neist 69 sümptomaatilise COVID-19 tõttu. Nädalaga suri üheksa inimest vanuses 50-98, kõigil neil olid rasked kaasuvad haigused. Nädalaga lisandus 2298 haigusjuhtu, millest 553 olid laboratoorselt kinnitatud ja 1745 kliiniliselt diagnoositud.

Terviseameti nakkushaiguste osakonna peaspetsialisti Juta Varjase sõnul vähenes eelmise nädalaga võrreldes haigusjuhtude arv 13,1 protsendi võrra. „Haigestumus on langusrendis kõikides vanusgruppides, välja arvatud 30-34-aastaste hulgas. Haigestumuse langust võib osaliselt seostada testimisestrateegia muutmisega,“ selgitas Varjas ja rõhutas, et hetkel on kasvutrendis haigestumine muudesse respiratoorsetesse viirushaigustesse.

Nädala jooksul manustati 6123 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 154. Lisa- või tõhustusdoosi on saanud 484 561 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63,7 protsenti.

COVID-19 vaktsiini teist tõhustusdoosi soovitab immuunoprofülaktika ekspertkomisjon riskirühmadele. Riskirühma kuuluvad komisjoni hinnangul kõik üle 60-aastased ja üle 12-aastased, kellel on mõne kroonilise haiguse tõttu suurem risk põdeda COVID-19 haigust raskelt, samuti hooldekodude elanikud ja töötajad ning tervishoiutöötajad. Teist tõhustusdoosi soovitatakse pärast vähemalt kuue kuu möödumist viimasest doosist või COVID-19 haiguse põdemisest.

Reoveeseire tulemuste põhjal on reovees SARS-CoV-2 viiruse sisaldus 45 protsendi ulatuses punasel ohutasemel. 35 protsenti seiratud asulaproovidest on oranžil tasemel. Keskmistatud proovidest oli kõige kõrgem viirusosakeste sisaldus Narvas ja Jõhv-Ahtmes ning Peetris.

11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi kohustuslik
2 kuud tagasi

Hakkab jälle pihta see hirmutamine ja vägisi nõela otsa toppimine, igahommikune laipade lugemine. Meie meedia kohe ei saa kuidagi teisiti enam!!! Jube.

Nojah
2 kuud tagasi

Samas pane tähele, et uuem teema jätab vanem alati tahaplaanile. Küll oli suur paanika selle viirusega, köeti ööd ja päevad meedias seda. Nüüd väike teade korra nädalas. Suva, keegi ei viitsi enam lugedagi, Ukraina sõda on suurem uudis mida nämmuttakse iga päev ja paistab, et seegi hakkab ära vajuma, mis järgmiseks?

Kodanik
2 kuud tagasi
Reply to  Nojah

Isegi korra nädalas teade ajab mõnda närvi 😃. Ei käse keegi lugeda. Ole rahulik varsti maksad 20 eurot kiirabile või emosse minnes. Aga mine ja aita see sõda, siis ära lõpetada. I

Nojah
2 kuud tagasi
Reply to  Kodanik

Sul ei käse keegi kommentaare ka lugeda, et seda kinni tahad üldse panna, on nii?

Krt
2 kuud tagasi

Ära loe siis, mine õue

hmm
2 kuud tagasi
Reply to  Krt

Pakun, et muretseb teiste pärast, näiteks oma vanemate pärast, kui nood peaks pealkirja nägema, tekib kohe hirm, mis läänemaal nii palju haigeid. Sisu lugedes muidugi selgub, et läänemaa kohalikus lehes kirjutatakse siiski üle vabariigi ravi vajavate haigete kohta. Teiemeelest on normaalne inimestesse paanikat süstida, et näe haiged on haiglas? Tegelikult ei ole ju okei.Kes tahab teada, see saab andmed ise ka kätte, need pole salastatud, aga et lehes seda ruumi täiteks pidevalt avaldama, no milleks.

Nimi kohustuslik
2 kuud tagasi
Reply to  hmm

Jah, õigus! Tean ühte toredat üksi elavat vanamemme, kes neid surnute ja haigete numbreid igal hommikul ülesse kirjutas… Vot selleni on inimesed juba viidud! Ainult hirmutamine. Ja sellest artikli pealkirjast on tõesti esmapilgul aru saada et jutt on Läänemaal haiglas olijatest. Kirjutajad võiksid täpsemad olla.

Rae
2 kuud tagasi

Ära siis loe.

Misasja
2 kuud tagasi
Reply to  Rae

Jälle!? Ise ei loegi ju

oh sa
2 kuud tagasi

päriselust numbrid pole hirmutamine. Kui kardad, ära loe ja peida end.

Misasja
2 kuud tagasi
Reply to  oh sa

Ei jõua kohale? Kes tahab leiab kõik numbrid ise üles, nii vähi, gripi, koroona jne jne kohta. Milleks on vaja haifetw ja surnute arvu koguaeg lehes välja tuua?