Galerii: hingedepäeva rännak Haapsalu vanal kalmistul

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Fotod Kaire Reiljan

Hingedepäeva puhul korraldas EELK Püha Johannese kogudus kolmapäeva õhtul Haapsalu vanal kalmistul rännaku, et asetada küünlad Haapsalu linnale ja kogudusele oluliste inimeste haudadele.

Küünlad jäid ehtima Haapsalu omaagsete linnapeade Carl Leopold Bergfeldti, Gottfried von Krusensterni, Jakob Voldemar Põldotsa, Hans Alveri kalmusid. Meeles peeti ka siinse mudaravitraditsiooni algatajaid Franz Heinrich Braschet ja Carl Abraham Hunniust, samuti  Lääne Elu asutajat Paul Tamverki. Küünlad jäid kaunistama ka luuletaja Ersnt Enno, helilooja Cyrillus Kreegi, õpetaja ja Haapsalu muusikateatri ühe algataja Viktor Neliku ning mitmete teiste hauale.

Hingedepäeva rännak ei piirdunud pelgalt küünalde asetamisega kalmudele, vaid ajaloolane Ülla Paras rääkis sinna juurde ka lugusid inimestest, kes aastasadade jooksul Haapsalule oma jälje jätnud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments