Nädal tõi Läänemaale 69 koroonaviirusega nakatunut

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Möödunud nädala jooksul lisandus Läänemaale 69 koroonaviirusega nakatunut – 35 laboratoorselt kinnitatud ja 34 kliiniliselt diagnoositud haiget. Laboratoorselt analüüsiti 136 läänlase koroonaviiruse teste, millest positiivseid oli 25,74% proovidest.

Üle Eesti lisandus nädala jooksul 2645 haigusjuhtu, millest 733 olid laboratoorselt kinnitatud ja 1912 kliiniliselt diagnoositud. Terviseameti nakkushaiguste osakonna peaspetsialisti Juta Varjase sõnul vähenes eelmise nädalaga võrreldes registreeritud haigusjuhtude arv 17,8% võrra. „Haigestumus on langusrendis kõikides vanusgruppides, välja arvatud kuni 4-aastaste laste hulgas. Haigestumuse langust võib seostada nii eelmise nädala koolivaheajaga, kui ka testimisestrateegia muutmisega,“ selgitas Varjas ja lisas, et praegu kasvab muudesse respiratoorsetesse viirushaigustesse haigestumine.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 680,3. Eestis keskmiselt on näit 478,2. Kõrgeim on näit Jõgevamaal (730), madalaim Harjumaal (367,8).

Esmaspäevahommikuse seisuga oli haiglas 226 COVID-19 patsienti, neist intensiivravil kuus. Nädala jooksul hospitaliseeriti kokku 174 patsienti, kellest 67 hospitaliseeriti sümptomaatilise COVID-19 tõttu. Seitsme päeva keskmine uute sümptomaatiliste COVID-19 hospitaliseeritute arv on langenud 9,4 peale. Nädala jooksul suri üheksa inimest vanuses 74-94, kõigil olid rasked kaasuvad haigused.

Nädala jooksul manustati 5358 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 145. Lisa- või tõhustusdoosi on saanud 483 912 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63,7%.

COVID-19 vaktsiini teist tõhustusdoosi soovitab ekspertkomisjon riskirühmadele. Riskirühma kuuluvad komisjoni hinnangul kõik üle 60-aastased ja üle 12-aastased, kellel on mõne kroonilise haiguse tõttu suurem risk põdeda COVID-19 haigust raskelt, samuti hooldekodude elanikud ja töötajad ning tervishoiutöötajad. Teist tõhustusdoosi soovitatakse pärast vähemalt kuue kuu möödumist viimasest doosist või COVID-19 haiguse põdemisest.

43. nädala reoveeseire tulemuste põhjal on reovees SARS-CoV-2 viiruse sisaldus vähenenud ja on 30% ulatuses punasel ohutasemel. 58% seiratud asulaproovidest on oranžil tasemel. Kõige kõrgemad viiruseosakeste sisalduse näitajad on Narva, Jõhvi-Ahtme ja Põlva piirkonnas.

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tervislik amet
3 kuud tagasi

Oioi. Aeg on seada piirangud! Sulgeda koolid ja kohvikud. Ja miks ei ole veel maske?

Seda et
2 kuud tagasi
Reply to  Tervislik amet

Ära kutsu kurja välja. Aga eks need maskid tulevad vast ikka, kui enne valimisi muidugi julgevad sellist korraldust anda. Siin on nüüd valik neil kas kiire raha teenimine või ka peale valimisi valitsus moodustada. Pakun, et maskid jäetakse seekord ära.