Noored saavad söögikohtadest kergelt alkoholi kätte

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Andra Kirna

andra@le.ee

Haapsalu Superalko müüja Anti Manni sõnul pole kuigi raske noortelt dokumenti küsida. Foto: Andra Kirna

Haapsalu Superalko müüja Anti Manni sõnul pole kuigi raske noortelt dokumenti küsida. Foto: Andra Kirna

Kolmandat suve läbi viidud testostud näitasid, et noortel pole Läänemaa söögikohtadest lahja alkoholi ostmisega probleemi.

Kõik 15 söögikohta, kus testoste teinud noored sel suvel püüdsid lahjat alkoholi osta, seda neile isikut tõendavat dokumenti küsimata ka müüdi. Seda hoolimata sellest, et juba teist aastat on testostmist korraldav SA Läänemaa kevadel ajakirjanduse ja oma Facebooki lehe kaudu hoiatanud, et testostmine tuleb.

Testoste tegid sel suvel kaks äsja täisealiseks saanud noort: noormees ja neiu. Söögikohtades käisid nad eraldi, nii et kokku tegid nad Läänemaa söögikohtades 30 lahja alkoholi ostu.

Testostmist korraldanud SA Läänemaa projektijuhi Ege Tatarmäe sõnul küsiti noortelt küll kahes söögikohas kohas dokumenti, kuid selle puudumisel müüdi alkoholi ikkagi. „Seejuures ühes kohas, kus küsiti dokumenti ja hoolimata selle puudumisest müüdi alkoholi, oli ka müüja ise alaealine,“ ütles Tatarmäe.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
JoodikudMoskvaKE
1 aasta tagasi

Kõik joodikud olid kunagi alaealised, nüüd on kõik alaealised joodikud.