Viimase nädala jooksul vähenes COVID-19 tõttu haiglasse sattumine

Lääne Elu

info@le.ee

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepa sõnul lisandus eelmise nädala jooksul 2279 haigusjuhtu, millest 822 olid laboratoorselt kinnitatud ja 1457 kliiniliselt diagnoositud. „Eelmise nädalaga võrreldes vähenes haigestumus 20,4 protsendi võrra. Uue nädalaga võib oodata veidi vähem kui 800 laboratoorselt kinnitatud juhtu,“ selgitas Sepp ja lisas, et nakatamiskordaja R on hetkel 0,84.

Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on koroonaviiruse leviku riskitase keskmine. Terviseamet ennustab riskimaatriksi jõudmist rohelisele tasemele septembris.

Viimase seitsme päeva keskmine COVID-19 tõttu hospitaliseeritute arv on langenud 5,6 pealt 4,7 peale. Esmaspäeva hommikuse seisuga viibib haiglas 75 inimest, neist intensiivravil kaks. Nädala jooksul suri kuus inimest vanuses 65 – 94. Tõenäoliselt püsib sel nädalal hospitaliseeritute arv 70 juures.

Nädala jooksul manustati 5765 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 304. Lisa- või tõhustusdoosi on saanud 477 603 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63,6 protsenti.

35. nädala reoveeseire tulemuste põhjal on viiruselevik reovees 65 protsendi ulatuses oranžil ohutasemel. Enim viirusosakesi tuvastati proovidest Jõgeval, Ahtmes ning Raplas. Kõige vähem tuvastati viirusosakesi Laagri piirkonnas. Eesti tervikpildis ei ole reovees võrreldes varasema nädalaga suuri muutusi toimunud. Asukohtade lõikes tegid varasema nädalaga suurima tõusu Rapla ning Jõgeva.

Viimase 7 päeva haigestumus oli langustrendis kõikides maakondades välja arvatud Järvamaa. Suurem langus on Jõgevamaal, Viljandimaal, Saaremaal ja Läänemaal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments