Läänlane kohtas hiigelnastikut

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nastik toominga oksal. Aarne Mihk

Herjava elanik Aarne Mihk sai pildile hiigelnastiku, kes peesitas maast poolteise meetri kõrgusel toominga otsas.

Mihk oli Kullamaal Jõgisoo külas võsa raadamas, kui temaga koos töötanud vend nastikut märkas. Roomaja peesitas poolteise meetri kõrguse maast – Liivi jõest paarikümne meetri kaugusel kasvava toominga oksa peal. Silma järgi hinnates oli madu ligi poolteisemeetrine – 120–130 cm. „Olen 40 aastat metsanduses töötanud, aga midagi sellist ei ole varem näinud,” ütles Mihk.

Nastik ei lasknud end uudistajaist segada. „Oli väga rahulik. Vahepeal ajas keelt suust välja,” ütles Mihk. Pärast avastamist püsis madu veel tubli pool tundi samas paigas.

Tõenäoliselt oli nastik emane, sest isased kasvavad meil kuni 70 cm, emased kuni 150 cm pikkuseks. Elupaigana eelistavad nad niiskeid alasid: jõgede kaldaid, lodumetsi ja lamminiite.  Nastik roomab kiiremini kui teised maod ja oskab puudel ronida ning ujuda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kristi
1 aasta tagasi

2 meetrised nastikud pole haruldus Eestimaal
Mõned korrad elus nähtud

Elanik
1 aasta tagasi
Reply to  Kristi

Mina nägin eelmisel pühapäeval ka oli üle meetri….

Jenkem
1 aasta tagasi

Peris hää mõnele seenelisele krae vahele prantsatada…