Anvar Samost: kas Parempoolsetel on lootust?

Anvar Samost. Foto: erakogu

Anvar Samost. Foto: erakogu

Riigikogu valimisteni on sõna otseses mõttes kuus kuud aega. Kuigi valimiste päev on pühapäeval, 5. märtsil, algab valimisnädal esmaspäeval, 27. veebruaril, sisaldades kuut eelhääletamise päeva, mille kestel enamik valijaid ka tõenäoliselt hääle annab.

Lisaks praegu riigikogu koosseisu kuuluvale viiele erakonnale – Reformierakond, Keskerakond, EKRE, Isamaa ja SDE – on võimalus Eesti parlamendi uude koosseisu pääseda veel Eesti 200-l. Kas ka äsja erakonnaks saanud Parempoolsetel?

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi
1 aasta tagasi

Ei maksa unustada, et olemas on ka näiteks Eestimaa Rohelised ja võib tulla ka mõni uus partei. Parempoolsete partei pääsemine riigikokku on kindlasti võimalik, aga kahtlane – kui jutt on”parempoolsusest” Eesti variandis, st küünilisest hoolimatusest, ahnusest, enesekesksusest jne, siis see nišš on ju täidetud. Ajal, kui elektri eest tuleb maksta kümneid kordi rohkem, kui oleks õiglane hind, ei ärata antisotsiaalsus erilist sümpaatiat.

Vahur Reede, saarlane
1 aasta tagasi

Ühinevad eestidveestiga – mõlemad ajavad äravahetamiseni sarnast juttu.
Parempoolsed väljenduvad üldsd vähe, kui mantra “kõige parempoolsed” ära jätta, siis ei jäägi suurt järgi, kui E200, mis E200!

Imelik
1 aasta tagasi

“Poolsus”on kuritahtlik fiktsioon, eesmärgiga “teisitimõtlejaid “negatiivselt sildistada. Algselt prooviti väita, et parempoolsed lähtuvad indiviidi huvidest ja vasakpoolsed vastandina ühiskonna omadest, piirates sellega indiviidi vabadust otsustusele. Ilmselgelt on see väide jama ja oma olemuselt primitiivne. Parem ja vasak ise on juba sildistav võrdlus piiblist (Jeesus seisis Jumala paremal käel), ehk ette määratlev. Selline määratlus ise on utopistlik ja reaalsusele mitte vastav- mida ajalugu on korduvalt kinnitanud.
Seega peaks Samost algselt määratlema (ka seda nime kandev erakond ise), mida nad selle all silmas peavad.

Kas šarlatanidel on lootust?
1 aasta tagasi

EI OLE!

nagu
1 aasta tagasi

laiba elustamine, maailmal 2000 aastat mõttetud kogemust olemas