Õngemehed võistlevad Kasaril

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Järgmisel nädalavahetusel peab Kasari ääres oma karikasarja osavõistluse Eesti õngitsejate liit. Õngemehed ponnistavad nii laupäeval kui ka pühapäeval hommikul kaheksast kuni neljani õhtul.

„Paneme maha sektorid, iga õngitseja loosib endale püügipaiga,” kirjeldas õngitsejate liidu juhatuse liige Veljo Sarapuu Keskkülas peetavat võistlust. „Kohal on kõik Eesti tipud, kes sel alal tegijad on.”

„Särg, nurg, palju pidi olema ahvenat, on viidikat, saadakse ka latikat ning mõni vimb võib ka konksu otsa jääda,” loetles Sarapuu. Võistlus käib püütud kalade kogukaalu peale. „Mullu oli kahekiloseid latikad.”

Sel nädalavahetusel on Kasaril võidu kala püüdmas feederdajad (feedripüük ehk püük söödatopsiga käib õngega, millel pole korki – seda, kas kala võtab, näeb otsatipu järgi). Selliseid õngitsejaid ühendab MTÜ Eesti Feederdajate Klubi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kas...
1 aasta tagasi

…õngenaisi ka näha saab?