Nädal tõi Läänemaale seitse kinnitatud koroonaviirusega nakatunut

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Nädala jooksul analüüsiti laboratoorselt 65 läänlase koroonaviiruse teste, millest seitse ehk 10,77% olid positiivsed.

Üle Eesti analüüsiti nädalaga 7311 koroonaviiruse testi, millest 1564 osutusid positiivseteks.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 78,3. Sama ajaga on Läänemaale lisandunud 16 nakatunut. Eestis keskmiselt on näit 204,89. Kõrgeim on näit Harjumaal (269,6), madalaim Jõgevamaal (59,8). Läänemaast madalam ongi näit vaid Jõgevamaal.

Esmaspäeva hommikuse seisuga vajas haiglaravi 99 COVID-19 patsienti. 28. nädalal avati haiglates 97 uut COVID-19 haigusjuhtumit. Registreeritud andmetel suurenes haigestumine pea kõikides vanusrühmades.

„Haigestumus on jätkuvalt kerges kasvutrendis, registreeritud andmetel suurenes haigestumine pea kõikides vanuserühmades. Uuel nädalaga võib oodata veidi üle 1700 nakatunu,“ ütles terviseameti  nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepp ja lisas, et nakatamiskordaja R on hakanud taas kasvama, jõudes sel nädalal 1,1-ni. Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on koroonaviiruse leviku riskitase keskmine.

Viimase seitsme päeva keskmine COVID-19 tõttu hospitaliseeritute arv on kerges kasvutrendis, tõustes 6,5 pealt 6,9 peale. Esmaspäeva hommikuse seisuga viibib haiglas 99 inimest, millest 47 juhul vajavad patsiendid hospitaliseerimist sümptomaatilise COVID-19 tõttu. Nädala jooksul lisandus neli surmajuhtumit vanuses 46-84 aastat, kõik olid vaktsineerimata. Tõenäoliselt kasvab sel nädalal hospitaliseeritute arv taas üle 100.

Nädala jooksul manustati 1321 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 277. Lisa- või tõhustusdoosi on saanud 463 960 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63,8%.

28. nädala asulate reoveeseire tulemuste põhjal on Eestis viiruselevik reovees ca 70% ulatuses kollasel ohutasemel. Ülejäänud tulemused on rohelisel ohutasemel. Enim viirusosakesi tuvastati reovees Paides, Tallinnas, Kärdlas.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments