Haapsalu kaasavas eelarves läks töösse kolmandaks jäänud ettepanek

Haapsalu kaasava eelarve raha läks Vasikaholmi ranna korrastamiseks. Foto: Malle-Liisa Raigla

Tänavuse Haapsalu kaasava eelarve projekti võitis Paralepa metsa kettagolfipargi rajamine. Selle asemel on töös kolmandaks jäänud ettepanek – Vasikaholmi ranna korrastamine.

Haapsalu aselinnapea Tõnu Parbuse sõnul ei rajata Paralepa metsa kettagolfirada, sest selle kogumaksumus koos projekteerimise ja ehitamiseks läheks kallimaks, kui on kaasava eelarvega ette nähtud 20 000 eurot. Parbus lisas, et plaanitud kettagolfirada ei ole võimalik Paraleppa mahutada puid raiumata.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
36 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ahjualune
1 aasta tagasi

Ilmselt on asi siiski selle taga,et kordatehtud rannast saab turisti näol rohkem tulu kui paralepa metsas asuvast dickgolfi pargist. Mõeldakse jälle turistile,mitte kohalikule.

ettevõtmine
1 aasta tagasi

mis täidab oma ülesannet vaid ehk 30 päeva aastas, kui ilma üldse on. seega kasutu investeering linna rahvale, kes ehk 1% ulatuses seda võibolla kasutab. aga parteikassat peab täitma

Hmm
1 aasta tagasi
Reply to  ettevõtmine

jah, milleks seda promenaadi oli vaja teha, kui oleks võinud asfalti panna parem kuskile, milleks laste mängumaad, afalti oleks pidanud panema kuskile, rannad, pähh, kellele vaja, pange asfalti parem kuskile, terviserajad, linna haljastus, milleks. Varsti tuleb koroona hooaeg, keegi ei kasuta. Pange asfalti parem.

Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Vasikaholmi ranna korrastamine on hea aga selle silla(loe monstrumi) ehitus sellisel kujul küll au ei tee !
Samuti peaks Vasikaholmi randa keegi kaitsma “koerasitutajate” eest!

Suht...
1 aasta tagasi
Reply to  Uskmatu-Toomas

…tüüpiline linna-vati-inimese mõtlemine prevalveerib. Ei ehita midagi, kus midagi teha saab, kus reaalselt on võimalik ennast liigutada ja midagi teha. Ei, ehitame miski rannapromenaadi või keegi ei tea, mis sisuliselt mõttetu asja, mille eesmärk on olla ilus, isegi koer ei tohi sittuda (õige mõtlemine oleks, et koeri pole vaja linna üldse importida, see on looma vangistamine. Tõesti, ma saan alati oma peas lõuatäie naerda, kui “ilus”, värvitud silmadega blondiin tuleb koeraga jalutamast – koerasitt näpu otsas. Vanasti käidi marjul, nüüd käiakse koerasital. Bon appetit!), sest nii ilus peab olema. Korvid riivavad silma ja koerasitt riivab silma ja kõik riivab silma,… Loe rohkem »

...
1 aasta tagasi
Reply to  Suht...

Et on normaalne teiemeelest, et koerasitt vedeleks iga väiksemagi haljasala peal? Minumeelest see küll normaslne ei ole. Enda järel tuleb ikkagi ära koristada. Maal võid sa muidugi metsas puu alla sittuda, sinna ei juhtu mitte üks inimene sisse astuma, aga tiheda asustusega alal ju nii ei saa käituda.

Linna...
1 aasta tagasi
Reply to  ...

… inimese kinnisidee olla normaalne. Igavuse Tipp.
Ei, korjake kakki edasi. Asja mõte on loomi linna mitte tassida ja neid seal jalutada. Või osta eramaja ja seal hoovis pea looma. Korteris loomapidajad on nii ehk nii nõdrameelsed, kakakott näpu otsas on paras. Tore vaadata ja irvitada.

...
1 aasta tagasi
Reply to  Linna...

Mismoodi kohale ei jõua, et enda järelt koristamine on elementaarne. Hügieen on selle nimi, kui soovite. Tuhanded inimesed elavad väikse ala peal koos. Kui igaüks jätaks koristamata, missugune linnapilt teiearust siis välja näeks? Korteris loomade pidamise osas olen nõus teie väitega, samas inimene vajab seltsilist, et pole kõik nii must ja valge.Eramaja hoovis koristan koera väljaheited ju ka ära, kuidas siis muidu?

Mismoodi...
1 aasta tagasi
Reply to  ...

…ei saa aru, et võite ju oma koera teener olla, aga mina võin selle üle naerda kui sa käid pabulakott näpus koera järel mööda linna ringi ja junne korjad.
Mu poolest võite karu ja põdrapabulaid ka korjamas käia.

Teile ei meeldi, et ma teie üle naeran?

Demokraatia...
1 aasta tagasi

…õpikunäide.
Küsime rahvalt, mida nad tahavad, purustame nende seisukohad juriidika, kantseliidi ja demagoogia, ning ehitame selle, mida eliit tahab.
Tubli, Haapsalu!

Hmm
1 aasta tagasi
Reply to  Demokraatia...

rahvas tahtis ju ka seda.

Selle..
1 aasta tagasi
Reply to  Hmm

…loogika alusel peaks praegu koalitsiooni moodustama Isamaa, mitte Reform.

Hmm
1 aasta tagasi
Reply to  Selle..

purjus?

õpik ütleb, tehakse nii palju, kui raha on
1 aasta tagasi
Reply to  Demokraatia...

Tee proovi, äkki alustatakse tööga hommepäev Sinu soovitud objektil, kui raha juurde paned! Esmaloobumise põhjus on ju see, et ei mahu kaasava eelarve piiridesse.

pets
1 aasta tagasi

koristage need kettagolfi korvid ka minema sealt uuemõisa pargist riivavad liialt silma ning lastel seal ohtlik mängida.

silmamoondus
1 aasta tagasi

Juba see värd-väljend ”kaasav eelarve”, viitab sellele, et tegemist järjekordse liberaalide absurdse väljamõeldisega, millel tegelikku sisu ei ole… : kaasav kohvik, kaasav kool, kaasav haridus, – huviharidus jne.
G.Orwell: ” uuskeele eesmärk on ahendada mõtlemise piire”.

see
1 aasta tagasi
Reply to  silmamoondus

on lahti seletatult kaasnev lisatule kellegi oma jopele

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi

Ega see ketta loopimine ongi primitiivne tegevus, tegelege millegi kasulikuga!

tõsi
1 aasta tagasi

sama hästi võiks ju, ja täiesti tasuta nina nokkida, millal ja kus tahad, sõltumata ilmast ja aasta ajast, tegevuse saab liigitada spordi, rohe- või vegani alla

Siia...
1 aasta tagasi

…juurde käiks argumendina nimekiri mitte primitiivsetest tegevustest.

Nimi (vabatahtlik)
1 aasta tagasi
Reply to  Siia...

Mis kasu on kettagolfist Eesti Vabariigile?

Taaskord...
1 aasta tagasi

…paluks nimekirja mitteprimitiivsetest asjadest, millest on kasu Eesti Vabariigile. Minu arust 95% töövõimelisest elanikkonnast käib tööl ja maksab makse ja on seega kasulikud riigile, euroopa liidule, ühiskonnale, vähemalt 40 tundi nädalas. Peale tööd vist ongi aeg tegeleda primitiivsete asjadega, mida nimetatakse hobideks nagu: sport, taidlemine, potipõllundus, matkamine, paljunemine, jahindus, kalapüük jne. Lisaks muidugi ka sellise üldfilosoofilisema küsimuse – kas isiku eesmärk elus on riigile kasulik olla? Kas riigile tuleb kasulik olla 24/7? Kas üldse on vaja kasulik olla? Või kas on vajalik kasutu olla? Või on mingisugune tasakaal? Heasti saab muiata alati, kui keegi tõsimeeli usub, et peab oma riigile… Loe rohkem »

mitte
1 aasta tagasi
Reply to  Taaskord...

mingisugust, peale lgbt+ ürituste korraldamise

Nonohh
1 aasta tagasi
Reply to  Taaskord...

Teie puhul pole küll kool suutnud oma riigile korralikku kodanikku kasvatada. Selmet tööd teha, tahab tema mingit disgolfi looderdada. Häbi!!! Kui viie rikkama hulgas oleme, siis veiderda golfis või kus iganes tahad, seni aga kasi tööle!

Vot...
1 aasta tagasi
Reply to  Nonohh

…teie olete meile eeskujuks. Tuvastasite kohe ära, et mina töötu olen. Mina näe ei ole nii tark kui teie ja ei suuda sugugi le.ee kommentaariumi kaudu tuvastada kas inimene on töötu või mida ta öösi unes nägi. Meil koolis tõesti ei õpetatud selgeltnägemist ja pendliendeldust.
Olen kade teie võimete peale.

Hea Okkupant
1 aasta tagasi

Kõik on õige – eelarve on, ja midagi rikkuda neid, kes tahavad midagi rikkuda veelgi rohkem.
Muide, Posty tänava kivid on endiselt alles jaanud veel? Kettagolfirada tarastada

Asunik
1 aasta tagasi

Kas 2 koha saanud kõnnitee tehti sel korral tavapärases korras või polnud seal oma klemmi võtta kellele asja kantida?

lugem
1 aasta tagasi
Reply to  Asunik

2. koha saanud kõnniteed ei tehtud, ei tehta.

Mari
1 aasta tagasi

Millal on puude raiumine Haapsalus midagi takistanud? Paralepa uus elamurajoon, peatänav, planeeritav Kastani tööstuspiirkond jne jne

wellec
1 aasta tagasi
Reply to  Mari

…ja teema tõmmati taas käima 😀

Asunik
1 aasta tagasi
Reply to  wellec

Ei ole siin mingit teemat- mis püha lehm see Paralepa mets on, et ei või paari puud maha võtta?
Linnajuhid viimase ajani lootsid, et seal saab ka raudteekoridori läbi raiuda, asi see nüüd paar kettagolfile jalgu jäävat puud ära võtta.

....
1 aasta tagasi
Reply to  Asunik

Siin linnas ei tohi ühtki puud puutuda ju, olgu see mädanikuga või mitte, kohe on selline kiun lahti ja terve aasta takkajärele veel. Kõige hullem on, et paarile pahatahtlikule teema algatajale leidub päris palju kaasakisajaid, kellel tegelikkuses suuremat aimugi pole asjast. Minnakse veel isegi postimehele jms. suurte liialdustega oma lugu nutma. Vot sedasi on hetkel lood siin linnakeses. Sügisel tuleb ehk see covid paanika, siis unustavad puude teema ära ning siis on õige hetk ehk toimetada. Peab kannatlik olema.

Ohjah
1 aasta tagasi
Reply to  Mari

Et elamurajooni puhul peaks majakesed kuidagi puude vahele ära mahutama? Mõelge ka mida te kirjutate!

Mari
1 aasta tagasi
Reply to  Ohjah

Ei peagi. Lihtsalt imelik on siis kohe seal kõrval iga viimase kui vitsa raiumise pärast silmi pööritada.

Ohjah
1 aasta tagasi
Reply to  Mari

Eks nad keerutada oskavad jah. Rumal pidi olema see, kes vabandust ei leia 😁

Arno
1 aasta tagasi
Reply to  Ohjah

Inimesed puude otsa.