Suure-Ahlis põles öösel elumaja

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Fotod: päästeamet

Täna öösel kell 2.34 sai häirekeskus teate, et Suure-Ahli külas põleb kahekordse elumaja teine korrus.

Päästjate kohale jõudes põles L-kujuline ja 15×7 meetri suurune hoone. Maja vasakpoolne osa oli lausleekides ja katus juba osaliselt sisse kukkunud. Samuti põles terve hoone ulatuses katusehari, tuld oli võtnud terrassil olev gaasiballoon ja läbi oli põlenud ka maja kohal olev toitekaabel. Tuli eluruumide esimesele korrusele levinud ei olnud.

Päästjad asusid põlengut kustutama, viies samal ajal ohutusse kaugusesse eluhoone juures seisnud maastur. Tulekahju kustutamiseks toodi vett 2 km kaugusel asuvast tiigist ja seda  kulus 75 tonni.

Inimesed õnnetuses kannatada ei saanud. Tulekahju puhkemise ajal viibis majas kaks noormeest, kes ärkasid eterniidi praksumise peal ja jooksid majast välja. Tules sai aga hukka teisel korrusel puuris olnud papagoi.

Päästjad ei leidnud hoonest suitsu- ega vingugaasiandurit, kuid need võisid ka tulekahju käigus hävida.

Tulekahju tekkimise põhjus ei ole teada. Põlengut käisid kustutamas Haapsalu, Lihula ja Risti kutselised ning Palivere vabatahtlikud päästjad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nonoh
1 aasta tagasi

Ärkad üles aga looma jätad maha. Oh jahh

Kodanik
1 aasta tagasi
Reply to  Nonoh

Tormad teisele korrusele leekidesse? Osad loomahullud on ikka täielikud napakad.

...
1 aasta tagasi
Reply to  Nonoh

Juu siis oli juba liiga hilja päästa