Jaanus Riimets: juunikuu päevad

Lääne Elu

info@le.ee

Jaanus Riimets. Foto: erakogu

Jaanus Riimets. Foto: erakogu

Ajaloos on nii läinud, et meie mineviku keerulisemad ja ka traagilisemad tähtpäevad on sattunud suve alguskuusse. Selle mõttearenduse pealkirjaks on valitud ühe kunagise punafilmi pealkiri.

Eelmisel sajandil said meid ajutiselt kätte nii pruunid kui ka punased jõud, kes valitsesid lühemat – natsid – ja pikemat – kommunistid – aega meie põlisvaenlaste sakslaste ja venelaste üle. Ometi on meil nende rahvastega lähem kultuuriline suhe kui näiteks põhjamaadega, kellede hulgast ka Rootsi meid ammusel ajal valitses. Ent Rootsi aega ei mäleta meie ajalooline mälu sugugi katastroofide ajana, vaid ilusa ja kuldse „rootsi ajana“.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Uskmatu-Toomas
1 aasta tagasi

Igal ajajärgul on omad head ja pahad pooled seega polnud rootsi aeg mingi eriline.Samuti nii Pätsu kui saksa aeg ei toonud paljudele õnne,vene ajast rääkimata ! Kuid kõike oma saamatust,pugejalikkust võõrvõimude ees ajada vene aja süüks on ka natuke ülepingutatud.