Võidupüha tähistamine Läänemaal

Lääne Elu

info@le.ee

Maakaitsepäev 2019. aastal Lääne-Nigulas. Tänavu on maakaitsepäev Haapsalus. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalus

Kl 13–15 Lääne maakaitsepäev Haapsalu lossiplatsil. Oma tegevust tutvustab kaitseliit ja soovijad saavad kaitseliiduga liituda. Välja on pandud ka relvanäitus, raekoja pargis tutvustavad oma tegevusi noored kotkad ja kodutütred. Naiskodukaitse valmistab umbes 400 portsu sõdurisuppi mida kõigile osalejatele tasuta jagatakse.

Lossiplatsil tutvustavad oma tehnikat ka politsei ja piirivalveamet ning päästjad.

Kell 15.15 peaks jõudma Haapsallu jõudma võidutuld toov Kaitseliidu üksus, mis liigub rivikorras Ehte tänavat pidi lossiplatsile Vabadussõjas langenute ausamba juurde.

Sellele järgneb toimub võidutule jagamise tseremoonia koos mälestusküünalde ja -pärgade asetamisega Vabadussõja ausambale. Kõnelevad kaitseliidu Lääne Maleva pealik Andres Välli, EELK piiskop Tiit Salumäe, Haapsalu linnavolikogu aseesimees Kalju Aigro, Lääne-Nigula valla aseesimees Hardi Rehkalt, Vormsi vallavolikogu esimees Jaak Kaabel.

Omavalitsustele, osavaldadele ja kõigile soovijaile jagatakse võidutuld.

Märjamaal

Kl 16 Märjamaa vabadussõjas ja esimeses maailmasõjas langenute mälestusmärgi juures võidutule tervitamine.

Ridalas

Kl 16.30 Ridala kirikus võidupüha palvus, mälestusküünalde süütamine mälestustahvlite all. Laulavad Ridala põhikooli lapsed Anne Pääsukese juhendamisel.

Lääne-Nigulas

Kl 16.30 Lääne-Nigula vabadussõja mälestussamba juures.

Lihulas

Kl 16.30 Lihula vabadussõja mälestussamba juures.

Sellele eelneb kaitseliidu Lihula üksikkompanii, naiskodukaitse Lõuna-Läänemaa jaoskonna ning Lihula ja Metsküla noorte kotkaste ja kodutütarde ühine pidulik jalutuskäik Lihula mõisa juurest mälestussamba juurde. Kohal on kaitseliidu Lääne maleva orkester vähendatud koosseisus Mati Põdra juhendamisel.

Noarootsis

Kl 17 Noarootsi vabadussõja mälestussamba jalamil.

Martnas

Kl 17.30 Martna vabadussõja mälestussamba jalamil mälestusküünalde ja -lillede asetamine. Võidutuld jagab osavallavanem Janno Randmaa.

Nõval

Kl 18 Nõva vabadussõja mälestussamba juures.

Kullamaal

Kl 21 Kullamaa vabadussamba jalamil pidulik tseremoonia. Mängib Kullamaa muusika seltsi orkester.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments