Töötuna on arvel paarsada ukrainlast

Elen Freivald

elen@le.ee

Töötukassa. Foto Arvo Tarmula
Töötukassa. Foto Arvo Tarmula

End töötuks registreerinud ukrainlaste arv on Läänemaal mõne kuuga kasvanud kuus korda.

Aprilli lõpus oli Läänemaa töötukassas end töötuna arvele võtnud 30 inimest, kuid juba siis oli teada, et vähemalt sama palju inimesi on lähinädalatel lisandumas. Esmaspäevaks oli end töötuna arvele võtnud ukrainlaste arv kuuekordistunud – töötukassal on tulnud vastu võtta 193 sooviavaldust. „Arvelolek on lõpetatud 73 juhul. Neist 55 on tööle asunud ja omal soovil on arveloleku lõpetanud 17 inimest,” ütles töötukassa Läänemaa osakonna juhataja Evelin Kullison.

Kullisoni sõnul peaks töötukassa kaudu tööd otsivatel inimestel valikut olema küll, sest töötukassa Läänemaa osakonnal on esmaspäevase seisuga vahendada 62 töökohta. Nendest 34 puhul ei ole ka keelenõuet. „11 töökohal on juures ka märksõna „Ukraina“,“ lisas Kullison.

Ukrainlased, kes endale läbi töötukassa töökoha saanud, on valdavalt liikunud majutuse ja toitlustuse valdkonda – seda on teinud 22 inimest. Tönötlevas tööstuses on 12 ning hulgi- ja jaekaubanduses kuus inimest. Üksikud inimesed on töö saanud ka ehitusel, avaliku halduse, hariduse, sotsiaal- ja tervishoiu ning ka kunsti- ja meelelahutusvaldkonnas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi (kohustuslik)
1 aasta tagasi

EKRE tondid päris pöördesse läinud!

Nimi
1 aasta tagasi

Kõigepealt tassime siia, siis avastame, et nendega pole midagi peale hakata. Sõda on seal ~15% riigi pindalast, aga kusagil, kellelegi on kasulik, et paguldised ei jõua oma riigi läänepoolsematesse regioonidesse, vaid sadade kilomeetrite kaugusele piiri taha. Isegi kui see sõda peaks läbi saama, kas tõesti mõni naiivne eluvorm arvab, et siit minnakse tagasi? Võib olla mõni üksik, sest milleks minna – siin saab jagatakse tasuta teenuseid, makstakse pappi, lisaks keelt ei pea ka õppima, sest kohalik orjarahvas läheb kohe võõrkeele peale üle, kui tajub, et teine osapool on mujalt. Milleks õppida? Jälle, kui mõni üksik erand välja jätta, siis ei… Loe rohkem »

Juku
1 aasta tagasi

Äkki korraldada neile töötutele ka oma laager? Rakendada heakorratöödel jne.

Tuleb tõdeda,
1 aasta tagasi

et siia saabunud ukrainlatest suurem osa ei ole tööst huvitatud. Toetustest elab kenasti ära.

Pille.
1 aasta tagasi
Reply to  Tuleb tõdeda,

Nagu näha jah.

Tsensor
1 aasta tagasi

Aga põldudel palju rabab,eelmine aasta polnud töökäsi,saak jäi kõik põllule.

Jaan
1 aasta tagasi
Reply to  Tsensor

Põllul ei raba keegi kuna ukrainlasi pole siin.
Siin ainult ukraina venelased ja nemad juba tööd ei tee .

Neh
1 aasta tagasi
Reply to  Tsensor

Saak jäi põllule sellepärast et polnud palgamaksjaid ja töökäed olid seal kus töö eest tasu maksti