Hiiumaa lennud sattusid hinnatõusude tõttu ohtu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kärdla lennuväli. Foto: Urmas Lauri
Kärdla lennuväli. Foto: Urmas Lauri

Tallinna ja Kärdla vahelisi lende korraldav ettevõte Transaviabaltika ei müü enam pärast 15. juunit toimuvatele lendudele pileteid ning teavitab reisijaid lendude ärajäämisest, kirjutas ERR. Ettevõtte esindaja põhjendas seda hinnatõusude ning transpordiameti soovimatusega lepingutingimusi muuta.

“Transaviabaltika pole täna langetanud otsust lennuliini lõpetamiseks. Samas on antud korraldus suuremate võimalike kahjude ärahoidmiseks teavitada kõiki reisijaid vähemalt kaks nädalat ette, et lende ei toimu,” ütles ettevõtte volitatud esindaja Rene Must reedel ERR-ile.

Hiljem saadetud selgituses lisas ta, et tegemist on ennetava meetmega kahjude ära hoidmiseks, kuna Kärdla-Tallinna liini kulud ületavad juba alates jaanuarist tulusid.

Läinud teisipäeval sai Hiiumaa vallavalitsus esimese teate, et Kärdla–Tallinn liinil lennuvedu teostav Transaviabaltika on tühistanud piletimüügi alates juunikuu keskpaigast.

Hiiumaa vallavanem Hergo Tasuja saatis toona veel ametis olnud riigihalduse ministrile Jaak Aabile ning majandus- ja taristuministrile Taavi Aasale pöördumise eesmärgiga leida kiire lahendus olukorrale, mis ohustab lennuühendust Hiiumaaga. 

“Eluliselt oluline on lennuühendus meditsiinivaldkonnas. Eriarstid ja spetsialistid, kes igapäevaselt saarel ei viibi, kasutavad just lennureisi, et Hiiumaa haiglas vahetusi teha või kodanikke vastu võtta. Lennuühenduse katkemine seab hiidlaste ning Hiiumaa külaliste turvalisuse ohtu,” teatas Hiiumaa vallavalitsus oma veebilehel.

Hiiumaa õhuväravat kasutab igal aastal 10 000 reisijat, mis on samas suurusjärgus Hiiumaa elanike arvuga.

Transaviabaltika võitis suursaartele lendude korraldamise konkursi 2019. aastal ning tema lepingu pikkuseks on viis aastat.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments