Nädal tõi Läänemaale 14 nakatunut

Koroona kiirtest. Foto: Pixabay
Koroona kiirtest. Foto: Pixabay

Nädala jooksul analüüsiti 147 läänlase koroonaviiruse teste, millest 14 ehk 9,52% olid positiivsed.

Üle Eesti analüüsiti nädalaga 9793 koroonaviiruse testi, millest 822 osutusid positiivseteks.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta on Läänemaal 141,9. Sama ajaga on Läänemaale lisandunud 29 nakatunut. Eestis keskmiselt on näit 133,56. Läänemaast kõrgeim on näit vaid Harjumaal (161,8), madalaim on näit Valgamaal (53,2).

„Üle 60-aastaste inimeste haigestumus vähenes ca 15% võrra. Langus on osaliselt seotud üldise haigestumise vähenemisega kui ka testimisstrateegia muutusega,“ selgitas terviseameti nakkushaiguste osakonna peaspetsialisti Juta Varjase ja lisas, et nakatamiskordaja R püsib 0,89 peal. Hospitaliseerimist arvestava riskimaatriksi järgi on koroonaviiruse leviku riskitase madal.

Viimase seitsme päeva keskmine COVID-19 tõttu hospitaliseeritute arv langes kolme peale. Esmaspäeva hommikuse seisuga viibib haiglas 94 inimest, millest 30 juhul vajavad patsiendid hospitaliseerimist sümptomaatilise COVID-19 tõttu. Nädala jooksul lisandus kaheksa surmajuhtumit vanuses 47-96, kellest viis olid vaktsineerimata. Haiglaravi peaks sel nädalal püsima 85 patsiendi piires.

Nädala jooksul manustati 1490 vaktsiinidoosi, neist uusi vaktsineerimisi alustati 302. Lisa- või tõhustusdoosi saanud 458 789 inimest. Kogu Eesti elanikkonna hõlmatus kahe vaktsiinidoosiga on 63,7%.

SARS-CoV-2 viiruse sisaldus reovees on endiselt valdavalt mõõdukal tasemel, 65% proovidest püsivad kollase piires. Kõrgeim viiruse tase oli Jõgeval, Kärdlas ja Laagris, kõige madalam Põltsamaal, Paldiskis, Valgas ja Paides.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments