Põhikooli lõpetajatel algab täna eksamiperiood

Lääne Elu

info@le.ee

Eksam. Foto: Lemmi Kann

Täna kell 10 algava põhikooli lõpetajate eksamiperioodi avab eesti keele eksam. Põhikooli lõpueksamitele on registreerunud 13 706 noort eksami tegijat.

Haridus- ja noorteameti testide ja hindamise osakonna juht Aimi Püüa soovib kõigile põhikooli lõpetajatele edukat eksamiperioodi. „Üheksandikel seisab ees oluline, viimane pingutus – veel kaks nädalat, mille jooksul sooritatakse kolm eksamit ja siis saab alata suvevaheaeg. Üheksa aastat on kõvasti tööd tehtud, nüüd saavad noored näidata enda teadmisi ja oskusi,” rääkis Püüa.

Põhikooli lõpetamiseks tuleb õpilasel sooritada kolm lõpueksamit. Esimesena toimuvad eesti keele ja eesti keel teise keelena lõpueksamid. Eksamisessioon jätkub reedel, 6. juunil matemaatika eksamiga ning 14. juunil tuleb õpilastel sooritada üks eksam omal valikul.

Valikeksami saab sooritada vene keeles, bioloogias, keemias, füüsikas, geograafias, ajaloos, ühiskonnaõpetuses või inglise, prantsuse, saksa või vene keeles võõrkeelena.

Valikeksamist on kõige rohkem inglise keele eksami sooritajaid, seda teeb 7817 eksami tegijat. Järgnevad ühiskonnaõetus, mida teeb üle 2100 noore. Alla viiekümne noore on valinud prantsuse või saksa keele eksami. Teiste valikeksamite tegijate arvud jäävad vahemikku 260-2190.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments